ניתוחים פלסטיים

סוגי ניתוחים פלסטיים | מיהו מנתח פלסטי מומחה | חשוב לדעת | ניתוחים פלסטיים מחירים

 

ניתוחים פלסטיים מוגדרים כמונח כללי הדורש התערבות רפואית כירורגית מתוך מטרה לשנות את המראה של האדם, ועל פי רוב בניסיון להעניק מראה משופר יותר למראה ולמבנה של איברי הגוף. ניתוחים פלסטיים מעניקים במקרים רבים שיפור בהרגשת הביטחון העצמי, הרגשת רעננות והשבת הרוח הצעירה (שנובעת, כמובן מהמראה הצעיר יותר המושג בניתוח פלסטי). בין הניתוחים הפלסטיים הנפוצים בארץ ובעולם ניתן למנות: ניתוחי שאיבת שומן, הגדלת חזה, הקטנת חזה, ניתוח אף, ניתוח אוזניים בולטות ומתיחת פנים.

 

למה ניתוחים פלסטיים

ניתוחים פלסטיים, כפי שהם מוכרים לנו כיום, החלו בשנות השישים בארצות הברית. הניתוח הפלסטי משמש לרוב לשני צרכים עיקריים: רפואית ואסתטית.

 

מבחינה רפואית: לצורך שיחזור חלקי גוף שנפגעו או שהינם בעלי פגם מולד, כמו שפה שסועה, כוויות, כריתת שד (סרטן) ופציעות. הצורך השני מוגדר כצורך אלקטיבי: משמע מתוך בחירת המטופל לשפר את המראה החיצוני שלו מסיבות אסתטיות.

 

ניתוחים פלסטיים אלו מעניקים למטופלים שיפור בהרגשת הביטחון העצמי והרגשת רעננות והתחדשות. בין הניתוחים המוכרים והפופולריים המשתייכים לקטגוריה זו נפוצים ניתוחי שאיבת שומן, ניתוחי הגדלת חזה, ניתוחי הקטנת חזה, ניתוח אף, ניתוח אוזניים בולטות, ניתוח הסרת עודפי עור, ניתוח הרמת עפעפיים ומתיחת פנים.

 

ההתפתחויות הטכנולוגיות החדשות ושיפור הטכנולוגיות הקיימות מאפשרים נגישות למגוון הולך וגדל של ניתוחים אסתטיים שלא נכללו בתחום האסתטי אלא רק בשנים האחרונות, החל מהזרקות תת עוריות להחלקת קמטים ועד הוספת מספר סנטימטרים לגובה על ידי שתלים תוך שדיים.

 

> חזרה למעלה

סוגי ניתוחים פלסטיים

> חזרה למעלה

חפשו את התעודות על הקיר

כירורג פלסטי (מנתח פלסטי) יודע לנצל שיטות ניתוח ושיטות רפואיות אחרות כדי לשנות את מראהו ותפקודו של הגוף האנושי ומנסה לתת מענה לרצון המטופל במטרה לשפר את הופעתו, לעיתים בהתאם לתכתיבי האופנה הקיימים באותה עת אך על פי רוב לפי הפנטזיה של המטופל, שרוצה לשפר את המראה שלו.

 

מטרתם העיקרית של הניתוחים הפלסטיים היא לשם שיפור האסתטיקה של הגוף ומכונים על פי רוב בשם "כירורגיה קוסמטית". רוב ההליכים בתחום הכירורגיה הפלסטית מטרתם שיפור התפקוד הגופני לצד שיפור המראה החיצוני.

 

רק מי שהוכשר ככירורג פלסטי (ולא כירורג "קוסמטי" או כל הגדרה אחרת שאיננה כירורג פלסטי) מורשה לערוך ניתוחים פלסטיים על פי החוק. (זאת מלבד רופאי עיניים שמורשים ללא התמחות בכירורגיה פלסטית לבצע ניתוחי עפעפיים ורופאי א. א. ג שמורשים ללא התמחות בכירורגיה פלסטית לבצע ניתוחי אף).

 

מלבד יוצאי דופן אלה, רק רופא בעל התמחות בכירורגיה פלסטית מורשה לערוך ניתוחים פלסטיים וראוי שיציג באופן בולט את תעודת ההסמכה שלו המעידה על כך.

 

> חזרה למעלה

מיהו רופא מומחה?

רופא מומחה צריך לעמוד בקריטריונים נוקשים, שקבעו משרד הבריאות וההסתדרות הרפואית בישראל שהם הגופים היחידים המוסמכים לכך.

 

את התואר רופא, ד"ר ברפואה, ניתן לקבל רק לאחר סיום כל החובות האקדמאיות בבית הספר לרפואה, עמידה במבחני הגמר וסיום שנת התנסות (סטאז'). רק לאחר מכן ניתן לאדם להוסיף לשמו את התואר דוקטור לרפואה ולקבל רישיון לעסוק ברפואה. בשלב זה, אחרי שבע שנות לימוד, רופא זה הוא עדיין לא מומחה בתחום מסוים ברפואה. בכדי שיוכל להפוך למומחה, קבעה מדינת ישראל, על מוסדותיה השונים, מסלול הכשרה מקצועית שכל מתמחה ברפואה חייב לעבור.

 

זמן ההתמחות משתרע על פרק זמן של 5 עד 7 שנים במהלכן נחשף המתמחה לתחום התמחותו, מודרך על ידי מומחים מנוסים בתחום ועליו לעמוד במבחנים, כל זאת על פי תכנית מקצועית מוגדרת ומחייבת.

 

> חזרה למעלה

מיהו מנתח פלסטי מומחה?

האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית מתאר בכתביו מה הם הקריטריונים המאפשרים לרופאים לעסוק ברפואה פלסטית: לאחר שבע שנות לימוד ראשונות ללימודי הרפואה ולאחר סטאז' יכנס הרופא המתמחה למסלול התמחות נוספת שאורכה שש שנים נוספות אשר במהלכן הרופא המתמחה עובר הכשרה של 4 שנים וחצי במחלקה לכירורגיה פלסטית המוכרת להתמחות מסוג זה ואשר אושרה על ידי משרד הבריאות בישראל.

 

בנוסף להכשרה במחלקה לכירורגיה פלסטית יעבור המתמחה גם הכשרה נוספת של חצי שנה בכירורגיה כללית, שלושה חודשים במחלקה האורטופדית, שלושה חודשים במחלקת כירורגיה כף יד ועוד שלושה חודשים באחת ממחלקות הבאות: א. א. ג, עור, עיניים, פה ולסת או אורולוגיה.

 

במהלך חצי שנה נוספת מבצע המתמחה עבודת מחקר (מדעי יסוד) בתחום הכירורגיה הפלסטית. במהלך שש שנות ההכשרה בתחום הכירורגיה הפלסטית, נחשף המתמחה למגוון גדול של ניתוחים בהם חובה עליו להתנסות מעשית תחת הדרכת רופא מומחה. כל ניתוח בו הוא צופה, נספר כשעות התמחות והוא חלק מחובת ההכשרה של המתמחה בטרם יגע באזמל המנתחים לבדו.

 

הניתוחים אליהם נחשף המתמחה בין היתר הם: ניתוחים משחזרים למומים מולדים, כוויות, ניתוחי ידיים, שחזורי פנים, שחזורי שד, חשיפה לניתוחים מיקרו-כירורגים וניתוחי עצמות פנים. על המתמחה חלה החובה להיחשף ולהתנסות במגוון ניתוחים פלסטיים וביניהם ניתוחי פנים, שדיים ועיצוב הגוף.

 

בנוסף, המתמחה חייב לעמוד בשתי בחינות במהלך ההתמחות: הבחינה הראשונה, הנקראת "שלב א'" היא בחינה המקיפה חומר תיאורטי בעיקרו בתחום הכירורגיה הכללית והכירורגיה הפלסטית. הבחינה השניה, הנקראת שלב ב', היא בחינת גמר התמחות, בחינה קלינית בעיקרה, במהלכה נבחן בפני שלוש ועדות של רופאים מומחים הקובעים באם המתמחה מסוגל לתפקד כמומחה לכירורגיה פלסטית.

 

במדינת ישראל מסלול ההתמחות בכירורגיה פלסטית מוכר במספר בתי חולים. מחלקות ההתמחות נמצאות בבקרה מתמדת על ידי מוסדות המדינה.

 

יודגש שוב: מנתח פלסטי מומחה חייב להיות בעל תעודת "מומחה בכירורגיה פלסטית" מטעם משרד הבריאות. ולא בעל תעודת "מומחה בניתוחים קוסמטיים", מאחר ותעודה זו אינה רשמית. 

 

> חזרה למעלה

לפני ניתוח פלסטי מה חשוב לדעת?

מידע לגבי ניתוח פלסטי - חשוב שיועבר למיועד לניתוח בעל פה ורצוי מאוד שיוגש למטופל גם בכתב.  מידע לגבי ניתוח פלסטי אמור לכלול פירוט לגבי מהלך הניתוח הפלסטי, הסיבוכים האפשריים במהלך הניתוח הפלסטי, תופעות הלוואי אחרי היציאה מחדר הניתוח ובשלבי ההחלמה, וכמובן - התוצאות הצפויות. חשוב לברר היכן יבוצע הניתוח הפלסטי, וגם לוודא כי המקום (בית חולים, קליניקה וכיוצ"ב) מאושר על ידי משרד הבריאות.

 

בדקו מהי שיטת ההרדמה - מלאה או חלקית, ומיהו הרופא המרדים. כמו כן, בקשו לקרוא את "טופס ההסכמה המודעת" ונצלו הזדמנות זו לשאול לגבי פרטים שאינכם מבינים.

 

כשאתם ניגשים לבצע ניתוח פלסטי שימו לב עם מי מתבצעת ההתקשרות החוזית לעריכת הניתוח הפלסטי: האם עם המוסד הרפואי בו עובד הרופא ושבו יתבצע הניתוח או עם הרופא באופן פרטי. בכל מקרה עמדו על כך שבניירת יופיע שמו הספציפי של הרופא המנתח ולא רק שם החברה/מוסד/גוף דרכו מתבצעת ההתקשרות.

 

חשוב לקבל הסברים מלאים ומפורטים מפי הרופא עצמו (ולא מנציג מכירות או מאחות או ממזכירה בכירה) לגבי כל הפרטים הקשורים בניתוח - מהלכו, סיכונים, סיבוכים, תוצאות צפויות, טיפולים תחליפים קיימים ואפשריים, למה לצפות ביום הניתוח הפלסטי, האם יכאב, למה לצפות בכל הנוגע לתהליך ההחלמה מן הניתוח הפלסטי וכל שאלה שעולה לכם. חובתו של המנתח הפלסטי היא בראש ובראשונה ליידע אתכם על כל מה שעומד לעבור עליכם וכל מה שצפוי לכם במהלך הניתוח ובתקופת ההחלמה ותהיה זו עילה לתביעה אם לא עשה זאת כנדרש. כמו כן דרשו להיפגש עם הרופא המנתח עצמו לפחות כפעמיים בטרם הניתוח, זמן מספיק מראש, לצורך שיחת הסברים והסברים, אך חשוב מכך - לצורך בדיקה רפואית על ידו.

 

חשוב לשאול את המנתח הפלסטי מה הניסיון שיש לו בניתוח המבוקש וכמה ניתוחים פלסטיים מסוג זה ביצע בעבר. אפשר ומומלץ לשאול באילו סיבוכים נתקל. אל תתביישו, זוהי זכותכם המלאה לקבל מידע זה. רופאים שיסרבו לתת לכם מענה בנוגע לסוגיות אלה - צריכים להיראות בעיניכם חשודים, ויש לנהוג עימם באופן זהיר ביותר לפני שאתם מקבלים החלטה להיעזר בשירותיהם. רופא שאינו מציין כי קיימים סיבוכים אפשריים לניתוח, או טוען כי אצלו אין סיבוכים, סביר כי אינו מדייק כלל אינו מנוסה דיו או במקרה הגרוע ביותר גם אינו אמין.

 

ודאו כי המנתח הפלסטי יהיה זמין לכם לאחר הניתוח ויהיה פנוי לטפל בכם בעת כל צורך. בנוסף, חשוב והכרחי לקבל מידע על האפשרות בה הניתוח הפלסטי אינו מצליח: מה קורה אז? מה קורה אם וכאשר נוצרים סיבוכים או שהתוצאה אינה זו שציפיתם לה - במה זה כרוך? האם תהיו זכאים לניתוח פלסטי נוסף ללא תשלום (ניתוח מתקן)? ואם קיים תשלום - מה תנאיו?

 

> חזרה למעלה

אין חכם כבעל ניסיון

מומלץ מאוד לנסות ולקבל המלצות מבני משפחה, מכרים, מטופלים אחרים וצוותים סיעודיים (אחים ואחיות). יש לזכור שמטופלים אליהם תופנה על ידי הרופא וצוותו, מטבע הדברים, הם לקוחות מרוצים. בנוסף, יש לקחת בחשבון שתמונות ה"לפני ואחרי" אותן יציג בפניך המנתח הפלסטי, מייצגות את הטובות בעבודותיו.

 

> חזרה למעלה

חשקה נפשך בניתוח פלסטי?

קיימים חמישה איזורים עיקריים לביצוע ניתוח פלסטי והם:

 

ניתוח פלסטי באיזור הפנים, ניתוח פלסטי באיזור החזה, ניתוח פלסטי באיזור הבטן, ניתוח פלסטי באיזור האגן וניתוח פלסטי באיזור הגפיים.

 

לניתוחים פולשניים למטרה אסתטית יש לגשת בזהירות המירבית ואין להקל ראש בשום שלב של ההחלטה עליהם. רצוי לגשת לניתוחים אלה, לאחר שהמועמד/ת עבר ראיונות עם פסיכולוגים או מומחים אחרים על מנת לבדוק את הצורך האמיתי בניתוחים פלסטיים מסוג זה הטומנים בחובם גם תופעות לוואי וסיכונים שונים, וכן כדי למנוע עוגמת נפש עתידית עקב ציפיות מוגזמות או פגיעה נפשית עקב השינוי הפיזי.

 

לא כל המנתחים הפלסטיים מפנים לקבלת חוות דעת של יועץ פסיכולוגי אך כשמנתח נתקל בבקשות שאינן ריאליות מצד המועמד ראוי שיפנה אותו לקבלת חוות דעת של פסיכולוג שיוכל לוודא כי מדובר במקרה שאינו דורש התערבות פסיכולוגית ובעיקר למנוע ציפיות שווא (לדוגמה: ישנם אנשים הפונים למנתח פלסטי עם בקשה לשנות או לשפר יותר מפרט אחד בגופם).

 

> חזרה למעלה

חבילת ניתוח פלסטי "הכל כלול"

מטופלים פונים אל מנתחים לבצע בהם סדרת ניתוחים פלסטיים בבת אחת ולאחרונה אנו עדים לתופעה בה החלו מנתחים פלסטיים להציע ניתוח פלסטי משולב שכזה למטופליהם. וכך, בניתוח אחד מבוצעים כל ההליכים המבוקשים תחת הרדמה אחת.

 

היתרון הבולט ביותר כמובן הוא חיסכון במספר הניתוחים שהמטופל עובר ובמספר ההרדמות. החיסרון העיקרי בניתוחים פלסטיים כאלו הוא בזמן הניתוח - זמן הניתוח הארוך וההרדמה העמוקה מעלים את הסבירות לסיבוכים שונים במהלך הניתוח וניתוח פלסטי משולב הולך ומתארך ככל שמדובר ביותר פרוצדורות המבוצעות תחת אותה ההרדמה. לעיתים קרובות, המטופל כלל לא מודע להליך המסוכן אליו הוא נכנס בהסכמה.

 

לסיכום, המלצתנו החמה היא לבחור בקפידה יתרה את מנתח הפלסטי, לפי הסעיפים שפירטנו כאן: תעודות והכשרה מתאימה, ניסיון, המלצות, תמונות ואחריות רפואית בטרם אתם מפקידים את הגוף על שולחן הניתוחים.

 

> חזרה למעלה

שורה תחתונה ולא פחות חשובה: המחיר

בשוק הניתוחים הפלסטיים קיים טווח מחירים רחב לתעריפי ניתוחים פלסטיים של מנתחים פלסטיים שונים. הפערים יכולים להגיע להבדלים של 30% - 70% בין מנתח פלסטי אחד לאחר. פערים אלו מונעים משיקולי היצע, ביקוש ויוקרה של המנתח הפלסטי.

 

יש לבדוק עם המנתח הפלסטי גם לגבי איכות החומרים בהם משתמשים במהלך הניתוח הפלסטי כגון שתלי סיליקון, חומרי הרדמה, איכות התפרים וכדומה. לכן, אנו מציעים לבדוק היטב מה עומד מאחורי כל הצעה ולרדת לפרטי פרטים ולקבל המלצות על כל עניין שיש לו חלק בניתוח על מנת שלא תצטערו אחר כך. זכרו - לפעמים הזול הוא היקר.

 

מחיר הניתוח לגופו ידון בעת שיחת הייעוץ עם המנתח. עלות הניתוח הפלסטי מורכבת ממספר גורמים עיקריים וכל מנתח קובע את העלויות לפי שיקוליו, וכך גם את תנאי התשלום.

 

עלויות הניתוח כוללות בתוכן מכלול פרטים וביניהם: עלות מנתח, עלות חדר ניתוח, עלות אשפוז (בעת הצורך), עלות מרדים, עלות שתלים (בעת הצורך) ועלויות נוספות אחרות כגון חגורות לחץ מיוחדות, תרופות, חזייה וכו'. בדקו היטב מה כוללת העלות הנדרשת מכם על מנת שלא יצוצו הפתעות לאחר מכן.

 

חשוב לא פחות לדעת כי קיימת מדיניות תיקונים - במקרה וניתוח לא הצליח, ראוי לציין כי מנתח פלסטי שמכבד את עצמו לא ידרוש שכר מנתח נוסף עבור ניתוח חוזר (תיקון ניתוח פלסטי, שהוא כמובן לא מקרה של רשלנות רפואית) וכל העלויות אשר יעמוד בהם המנותח יהיו עלויות חדר ניתוח ואשפוז. מכאן שכדאי לברר מבעוד מועד גם עניין זה עם המנתח. חשוב לוודא כמה זמן נמשכת אופציית התיקון בתוקף ולרוב מדובר על תקופה בת שנתיים לפחות.

 

> חזרה למעלה

ניתוחים פלסטיים מחירים

מחירון ניתוחים פלסטיים שליקטנו עבורכם. המחירון מהווה מדגם מייצג לצורך המחשה בלבד והוא נתון לשינויים בין מנתח למנתח:

  • ניתוח פלסטי באף עולה עד 12 אלף שקל.
  • ניתוח עפעפיים עולה עד 12,000 שקל.
  • מחיר שאיבת שומן נע בין 13 אלף שקל ל־20 אלף שקל בממוצע בהתאם לכמות השומן שנשאבת.
  • המחיר להרמת חזה הוא עד 25 אלף שקל ולהקטנת חזה עד 26 אלף שקל.
  • תיקון השדיים של גברים, כ־13 אלף שקל בממוצע.
  • מתיחת בטן מלאה עולה כ־25 אלף שקל.
  • מתיחת פנים נחשבת לפרוצדורה הפלסטית היקרה ביותר ויכולה להגיע ל עד כ- 30 אלף שקל.

קופות החולים מציעות אף הן הסדרים למנותחים, מומלץ לפנות ולבדוק אפשרויות מימון דרכן ודרך חברות הביטוח השונות.

 

> חזרה למעלה

לסיכום

ההחלטה על ניתוחים פלסטיים מכל סוג צריכה להילקח בכובד ראש. כל פרט ופרט לגבי כל סוג של ניתוח פלסטי כזה או אחר צריכים להיבדק בקפידה יתרה, לפי כל הפרמטרים שהוזכרו כאן במדריך ניתוחים פלסטיים: מיהו המנתח הפלסטי, תעודות המנתח, ניסיון וניתוחים פלסטיים קודמים שביצע, היכן מתבצע הניתוח, תקופת החלמה, תופעות לוואי לאחר ניתוח פלסטי ועוד.

 

 

בעולם האסתטיקה של bello תמצאו מידע עדכני ואמין אודות כל הקשור לעולם האסתטיקה: הסרת שיער, הגדלת חזה, מנתחים פלסטיים, ניתוחים פלסטיים, טיפולי קוסמטיקה, שאיבת שומן, הסרת משקפיים, הלבנת שיניים ועוד. אם החלטת לעשות טיפול אסתטיקה אצל קוסמטיקאית או ניתוח פלסטי אצל מנתח פלסטי הגעת למקום הנכון. אתר bello מביא מאמרים, כתבות ומדריכים על כל תחום בעולם האסתטיקה והקוסמטיקה.
באתר תמצאו מידע מקיף ומגוון שמובא קוסמטיקאיות, מנתחים פלסטיים ומומחי אסתטיקה בכירים.

הסרת שיער בלייזרהלבנת שינייםחזההורדת שיערמנתח פלסטיקוסמטיקאיתניתוחים פלסטייםבוטוקסטיפולי קוסמטיקהפילינגעיצוב גבותרפואה אסתטית

   
לא תודה, אין לי צורך לשרוף שומן ולהוריד במשקל