מאיזה גיל מבצעים ניתוח אף והאם הוא מתאים לכל אחד שרוצה אף יפה? מה צריך לשאול את המנתח? מתי אסור לעבור ניתוח אף? מה השיפורים הבריאותיים שאפשר להשיג בניתוח אף? כל השאלות והתשובות המקצועיות במדריך שלנו לניתוחי אף
ניתוח אף מוגבל לגיל מינימום. רצוי מאוד שנשים שמעוניינות בניתוח אף יוודאו כי חלפו לפחות שנתיים מהופעת המחזור הראשונה מה שאומר שטווח הגילאים המומלץ בקרב נערות הנו החל מגיל 14 לפחות. בקרב גברים הגיל המומלץ הוא 16. הסיבה לדרישת סף זו נעוצה בשל סיום משוער של הגדילה הפיזיולוגית. עם סיום תהליך צמיחתו של האף יהיה ניתן להבטיח שהתוצאה הסופית שתתקבל בניתוח תישאר קבועה. שוב, הסיבה נעוצה במטרה להשיג תוצאה קבועה, ומגבלת הגיל הינה בשל עיקרון זה בלבד ולא בשל מגבלה רפואית.
למה לעשות ניתוח אף?
בדרך כלל, אדם העובר ניתוח אף לשיפור המראה, מבקש להקטין את אורכו או לישר גבנונים או יישורו היות והמראה הניבט אליו מן המראה הוא מראה "נשרי". גם לביטחון העצמי חלק חשוב בתוצאה הסופית והרגשה אסטטית הנעימה למראה המתבונן.
אילו תוצאות משיג ניתוח אף?
- שינוי גודלו של האף (הגדלה או הקטנה לא עושים רק לחזה).
- הצרת האף. הפיכתו של אף רחב לאף צר. הפעולה יכולה להיעשות באזור גב האף, בקצהו, באזור הנחיריים, או בכל האזורים גם יחד.
- יישור האף. מדובר ביישור גב האף ויישור הגבנון שעליו.
- יצירת שקע בשורש האף. המקום המצוי בין הגבות למקום שבו האף מתחיל ניקרא שורש האף.
- שינוי הזווית בין האף לפה. בפעולה זו אנו מגדילים את הזוית בין קצה האף לשפה העליונה.
- עיצוב קצה האף. ניתן לעדן את קצה האף ולהתאימו לפרצוף.
שיפורים בריאותייים שאפשר להשיג בניתוח אף
- תיקון סטייה במחיצה של האף. המחיצה היא "קיר" עשוי סחוס שמפריד בין חלקי האף. מחיצה שאינה ישרה גורמת לבעיית נשימה ולעתים לעיוות הנראה לעין באף. פעמים רבות פונים אנשים לניתוח אף כדי לפתור את בעיית הנשימה ולפתוח את מעבר האוויר באמצעות יישור המחיצה.
- ניתוח לצורך הקטנת קונכיות האף. הקונכיות בתוך האף והתפקיד שלהן ללחלח את האוויר שאנו נושמים ולסננו. הקטנתן נעשית על מנת למנוע מהן להתנפח בשל אלרגיות למשל, ובעקבות התנפחות זו לגרום לקשיי נשימה. ניתוח אף הוא פתרון לבעיה זו ומאפשר חזרה לחיים תקינים ולהקלה בנשימה.
מי מוסמך לערוך ניתוח אף?
ראשית חשוב לוודא שמדובר במנתח פלסטיקאי מומחה. חשוב לבדוק מה הניסיון של הרופא והאם לקוחותיו מרוצים ממעשה ידיו. לא כל מנתח בקיא בניתוחי אף ולכל מנתח "קילומטראז" וניסיון משלו. בפגישתך עם המנתח חשוב לציין בפניו כל מה שמפריע לך באף ולהקשיב היטב לשיחה. לא להתבייש לשאול שאלות, עדיף להיראות בור ועם הארץ מאשר לשקוע אל תוך בור של אי ודאות ואי בטחון.
מתי אסור לעבור ניתוח אף?
חשוב לשתף את הרופא בכל נתון הקשור לבריאותך הפיזית והנפשית, כדי שתדעו שניכם אם מצבך מתאים לביצוע הניתוח ומה האפשרות לעמוד בסיבוכים או באכזבות. יש לספר לרופא אם סובלים מאלרגיות, הצטננויות תכופות או הרפס באזור הפה והאף, ולדווח לו על כל תרופה שנוטלים או רגישים אליה. פציינט הנוטה ללקות בהרפס ואלרגיות מחייב מתן תרופות עוד לפני הניתוח. במצב של אלרגיה, הצטננות או הרפס פעיל לא מנתחים בשום פנים ואופן. אפילו קיומם של פצעונים על החוטם עלול להביא לדחיית הניתוח.
אז מה היה לנו: רגע לפני שניגשים לניתוח אף
ניתוח אף מוגבל בישראל לגיל מינימום, ובכל מקרה לא רצוי לעבור ניתוח אף לפני גיל 16, אז האף מסיים את גדילתו הטבעית. בכל מקרה, יש לגשת לרופא המשפחה ולהיוועץ עימו בנושא, ולאחר מכן לקבוע תור אצל מנתח פלסטי מומחה, שיש לו ניסיון ומיומנות בניתוחים מסוג זה. ניתוח אף ניתן לעשות מסיבות אסתטיות ובריאותיות - ליישור מחיצת סחוס שמפריעה לנשימה, הקטנת קונכות האף שגורמת לאלרגיות ועוד. חשוב לשתף את הרופא המנתח בכל בעיה בריאותית או רגישות שיש למטופל, במיוחד אם נוטלים תרופות באופן קבוע. בניתוח אף ניתן לשנות את הגודל של האף, לעצב את האף, ליישר אותו ועוד, כל אחד בהתאם לרצונו ולאפשרויות שמציג בפניו הרופא המנתח. כדאי לקרוא וללמוד על מבנה האף (אולי יש לך "אף יהודי"?), לבדוק איך נראים לאחר ניתוח אף ולבחון היטב גם את הסיכונים והסיבוכים שכרוכים בניתוח אף. אחרי שקראתם ובחנתם את כל המידע לעומק - תוכלו לקבל החלטה מושכלת אם כדאי לכם לעבור ניתוח אף. בהצלחה!