בקיץ אנחנו מניחים לנזידים, למרקים ולתבשילים העשירים ועוברים לאכול מנות קלות יותר, עתירות מרכיבים טבעיים שדורשים בישול קצר. כי למי יש כוח לעמוד בחום הזה ולבשל במטבח? סדרת מתכוני הקיץ של bello תעשה לכם את הקיץ קל טעים. והפעם: דוד גרויסמן, שף מסעדת לוקה במרינה הרצליה מגיש מתכון לפילה סלמון מוגש על מצע של פירה פסטו עם רוטב ויניגרט עגבניות חם. איך אומרים יאמי באיטלקית?
מרכיבי המנה:
ניגשים לחנות הדגים הקרובה לביתכם ומבקשים 250 גרם של פילה סלמון טרי. את הדג מתבלים עם מלח גס ופלפל.
מחממים את התנור ל250 מעלות. משך בישול הדג הינו כשמונה דקות על מנת לקבל מידת עשייה M.
פירה פסטו (כמות ל 4 מנות)
מרכיבים:
ממרח פסטו
תפוחי אדמה
40 גרם חמאה
50 גרם חלב
50 גרם שמנת
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי אדמה עם מים, עד לריכוך. מסננים את תפוחי האדמה וטוחנים אותם יחד עם השמנת, החלב והחמאה. מוסיפים מלח לפי הטעם האישי. מערבבים את התערובת עם פסטו (הכמות נקבעת לפי אהבתכם לטעם הבזיליקום).
רוטב ויניגרט עגבניות חם
מרכיבים:
5 כפות של שמן זית איכותי
שן שום אחת
קורט מלח
קורט סוכר
כפית חומץ
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
עלה בזיליקום
אופן ההכנה:
מחממים את המחבת עם השמן עד לרתיחה, שמים את כל המרכיבים במחבת ומחממים כ 30 שניות ומערבבים תוך כדי.
הגשת המנה:
לוקחים את הכמות הרצויה של הפירה ומניחים במרכז הצלחת. על הפירה מניחים את נתח הסלמון האפוי ומעליו שופכים את הרוטב החם. בתיאבון!
מתכונים נוספים, של שפים - קלים ומרשימים
ארוחה איטלקית של השף ניר ויימן ממסעדת "מל ומישל"
מאפינס פרג של שף כרמית אלקיים
דיאטה לפני חתונה - 3 ימים ואת מוכנה