מרכיבים ל-15 לביבות מתוקות (כל אחת כ-150 קלוריות)
300 גרם בטטה, מגוררת גס
3 גזרים, מגוררים גס
3 תפוחי עץ, מגוררים דק
2 כפות צימוקים
כף קינמון
כף סוכר חום
שקית סוכר וניל
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הירקות, מסננים מהנוזלים.
מניחים את כל הירקות החתוכים בקערה ומערבבים עם שאר החומרים.
מהתערובת יוצרים 15 לביבות עגולות.
מחממים מולטי שף או מחבת טפלון ,מרססים בתרסיס שמן, מניחים את הלביבות שיצרנו ומטגנים.
אפשרות נוספת: לאפות בתנור על נייר אפייה שרוסס בתרסיס שמן.
מגישים חם. אפשר עם גבינה או שמנת חמוצה, דלת שומן, ליד הלביבות.
* התמונה באדיבות מסעדת "לוקה".
ומה עם לביבות אפויות ב- 50 קלוריות ליחידה? לדיאטנית אילת בוגין יש מתכון מעולה בשבילכם.
מתעקשים על סופגניה? קבלו מתכון דל קלוריות לסופגניה הכי טעימה שתאכלו בחנוכה 2012.