חג הטיגונים והקלוריות בפתח, ואתם נכנסים למתח. חנוכה, כמו כל חגי ישראל, משמין ולכן - המטרה בחגים היא לסיים את החג במשקל בו התחלנו אותו. נכון, סופגנייה היא מאפה עתיר קלוריות אך אין צורך להימנע לגמרי מאכילת סופגנייה, צריך להחליט לאכול רק אחת ולעמוד בזה. או להחליט לטגן בבית סופגניות דלות קלוריות ולהנות מכמה סופגניות במהלך החג.
הנה מתכון לסופגנייה ב-157 קלוריות בלבד כ-450 קלוריות פחות מסופגניית סופר תמימה. וגם כמה טיפים ועצות מעשיות:
טיגון הבצק מעניק לו את מירב הקלוריות, כך שככל שהבצק מכיל יותר שומן הסופגנייה מכילה יותר קלוריות.
כדאי לטגן בשמן עמוק רותח, כך פחות שומן נספג במהלך הטיגון.
כדי שלא יהיו לכם אמיתות שונות או אשליות לגבי כמה משמינות סופגניות, הביטו ברשימת קלוריות:
חנוכה שמח
|
ערך קלורי
|
סופגניה מהסופר
|
600 קלוריות
|
סופגניה ממאפיה/ מכולת
|
400 קלוריות
|
סופגניה ביתית בנונית
|
200 קלוריות
|
לביבה
|
כ-150 קלוריות
|
כף שמן מכילה
|
כ-100 קלוריות
|
סופגניות דלות קלוריות
ל-10 סופגניות, 157 קלוריות לסופגנייה
חומרים:
10 גרם שמרים
3/4 כוס מים פושרים
2 כוסות קמח
ביצה
שמן לטיגון עמוק
100 גר' ריבה דיאט
אופן הכנה:
יוצקים מים פושרים לקערית, מוסיפים את השמרים ומתסיסים את השמרים במים.
מערבבים את הקמח, הביצה והשמרים (לאחר שתססו כ-10 דקות) ולשים לבצק רך.
מניחים בקערה מקומחת, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי אצבע. צרים בעזרת כוס עשרה עיגולים ומניחים לתפיחה שנייה.
בינתיים מחממים סיר עם שמן עמוק, בודקים שהשמן רותח באמצעות חתיכת גזר ומטילים כמות מדודה של עיגולים. חשוב לטגן במנות קטנות כדי שטמפרטורת השמן לא יצנחו בבת אחת ויגרמו לטיגון איטי ולספיגה מרובה של שמן.
מטגנים את העיגולים משני הצדדים. ממלאים בריבה ומגישים חם.
עוד מתוקים עד 150 קלוריות:
נשיקות מרנג ב-20 קלוריות
בישקוטי לימון ואניס ב-30 קלוריות
עוגת גבינה בטעם וניל-תפוז ב-44 קלוריות
עוגת דבש קלה ב-120 קלוריות
עוגיות שיבולת שועל / קוואקר ב-150 קלוריות