רוצים להנות מסופגניה או לביבה בחנוכה ומפחדים מתופעת הלוואי הידועה של הסופגניות והלביבות עתירות השמן - הצרבת? יש מה לעשות. מתברר שאם תאכלו סופגניה אחת, או לביבה אחת, רוב הסיכויים שלא תהיה לכם צרבת, אבל, אם תאכלו ביחד איתה מוצרי מזון נוספים, תזכו לא רק בטעם הטוב של הלביבה או הסופגניה אלא גם בצרבת חזקה.
מתכונים מומלצים לחנוכה 2012
לסובלים מצרבת תכופה כדאי לדעת כי ניתן למנוע את הצרבת מראש ל-24 שעות ויותר וזאת בעזרת תרופות דור החדש, כדוגמת אומפרדקס Z ללא מרשם רופא. לצד זאת, מומלץ לקחת בחשבון מה לא לאכול יחד עם הסופגניה. להלן השילובים הבעייתיים שמומלץ להימנע מהם בימי החג כאשר מתעקשים לאכול סופגניה:
- יין - יין משתלב נהדר במסורת של כל חג יהודי, דווקא עם סופגניה לא בטוח שמומלצת שתיה רבה. האלכוהול שביין עלול להחליש את הפתח בין הושט לקיבה ולאפשר לחומצה לעבור מהקיבה כלפי מעלה. תחושת הבעירה, כאשר אותה ארוחה כללה גם סופגניה, עלולה להיות ממש לא נעימה.
- מיצים תוססים - השילוב של בועות הגזים, הסוכר והחומציות של המיצים, עלול לגרום לתחושה לא נעימה בקיבה ואף לצרבת קלה (בכל ימות השנה). אם משלבים את התוססים יחד עם סופגניה, המצב יגדיל את הסיכון לצרבת חזקה במיוחד ולהרגשה לא נעימה בסיום הארוחה.
- מטוגנים אחרים - חנוכה הוא חג ה"שמן". אם היה נס "כד קטן", עם ישראל אוהב לחגוג עם צ'יפס, סיגרים מטוגנים, פסטלים, ועוד. מכל אלה יש להיזהר; שילוב של מזון מטוגן באותה ארוחה יגביר את הסיכוי לצרבת בסיום הארוחה,. אם בחרתם לאכול סופגניה, וותרו על שאר המטוגנים.
* הכותבת היא דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc