מסעדת מארי של אביב משה בנתניה

מאת: מערכת בלו

נתניה הופכת לאט אבל בטוח לבירת הקולינריה החדשה של ישראל. איך אנחנו יודעים את זה?מספיק להסתכל על התפריט של מסעדת מארי ולבדוק מי עומד מאחוריה, כדי להבין מה קורה בעיר ולראות לאן זה עוד עומד לצמוח

אביב משה הוא אחד השפים המפורסמים בארץ. רובנו מכירים אותו ממסעדת מסה האיקונית בתל אביב, אבל מאז הספיק משה להמשיך להתפתח בתור שף ולהציע תפריטים חדשים המבוססים על חומרי גלם מקומיים ומיובאים. בין לבין הוא גם הספיק להגיש תכניות בישול, לכתוב ספר ולפרסם טורי מגזין וכיום הוא מוביל את המהפכה הקולינרית של נתניה.

מסעדת מארי של אביב משה בנתניה היא ללא ספק גולת הכותרת בקריירה הארוכה שלו. זו מסעדת שף כשרה שבה משה משתף פעולה עם המסעדן איציק רוסו, במיקום מדהים על גג מלון Vert שנמצא על קו החוף. מלבד מנות קלאסיות כמו טרטר טונה על ברוסקטה עם ביצה רכה, מסעדת מארי משלבת נגיעות פיוז'ן במנות מושלמות כמו כבד אווז עם פופקורן צ'אי וקרמבל לימון.

 

פרובאנס פינת נתניה

מסעדת מארי מעוצבת ברמות הגבוהות ביותר ומציעה חווית שירות ברמה של כוכבי מישלן. במקביל, היא מצליחה להישאר נגישה וליצור אווירה נעימה גם עבור מי שאינם מורגלים בשירות מן הסוג הזה. לכן כדאי להכניס את מארי סקיי לאונג' גבוה לרשימת הפעילויות, בין אם מתכננים ערב רומנטי עם בן או בת זוג ובין אם רוצים לבלות יחד עם כל המשפחה המורחבת.

כמו תמיד, בכל מסעדה אביב משה מצליח להביא לידי ביטוי את מה שהכי מעניין אותו בתור שף רואים את זה למשל בסגנון הבישול של המטבח העילי המורכב מיסודות שהגיעו מבית אמא, או באופן שבו הוא משלב את המטבח של פרובאנס עם התוצרת המקומית של ישראל. עכשיו גם תושבי נתניה יכולים לטעום את התוצאה והביקורות מהללות.

 

מגיעים בפעם הראשונה?קבלו הצצה לתפריט

עוד דרך טובה להבין מה הרמה הנדרשת כיום מכל מסעדת שף בנתניה ומה הופך את הריוויירה של ישראל לפנינה קולינרית היא להסתכל על התפריט של מארי סקיי לאונג. בגזרת המנות הראשונות למשל אנחנו יכולים להזמין פתיח נימוח של פוקאצ'ה אפויה בתנור אבן עם קרם לימון כבוש, סוכריות שום וטחינת חלווה.

אם יש סביב השולחן חובבי דגים, הם בטח ישמחו להציץ על אפשרויות הקרודו ובהן סשימי ים תיכוני, טונה או דג ים. משם אפשר להמשיך למנות קלילות כמו סלט ירוק סגול או מה שמכונה בתפריט "סוכריות של בטטה" (קרם שומר הדרים, שמן זית, זיתי טסוס, פלפל שאטה, אפונה וקרמבל זעתר) ולהתקדם לעיקריות.

תפריט העיקריות של מסעדת מארי מחולק לכמה קטגוריות: מהים או מהגחלים. אם הזמנתם דגים לראשונות, כדאי לנסות את צלעות הטלה הנימוחות או פשוט להתייעץ עם אחד מאנשי או נשות הצוות לגבי נתח מהקצבייה.

 

שבעים – אבל עם טעם של עוד

מארי סקיי לאונג היא דוגמא מושלמת לאופן שבו מסעדת שף צריכה להיות מעוצבת ולמקום שבו כדאי לה להיות ממוקמת. עם נוף עוצר נשימה בכל שעה שבה מגיעים, אף סועד לא רוצה לקום מהכיסא.

לזה צריך להוסיף גם את תפריט הקינוחים המרשימים, בו חבויים ניצוצות של גאונות קולינרית: החל ממילפיי תותים מפורק, דרך פנקוטה ועד בראד פודינג שוקולד עם קרם פטיסייר ורוטב שוקולד מלוח. אז אתם באזור נתניה ובא לכם לצאת שבעים אבל עם טעם של עוד, הנה מקום ששווה לבדוק. 

אם אהבת, אז תאהבי את זה הרבה יותר. לחצי כאן וקבלי במתנה מדריך וטיפים לשריפת שומן (זה באמת עובד)
לא תודה, אין לי צורך לשרוף שומן ולהוריד במשקל