החומרים ל־6 מנות
500 גר' תרד טרי
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
500 גר' גבינת ריקוטה
1 חבילה קנלוני (500 גר')
150 גר' פרמזן מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב
2 פחיות עגבניות קלופות מתוצרת איטליה
3 עלי בזיליקום קצוצים
1 שן שום
1 כף סוכר
½ כפית מלח
אופן ההכנה
מטגנים את התרד בשמן כמה דקות. מוסיפים את השום, מערבבים קלות ומעבירים לקערה. מחכים 15 דקות עד שהתרד יתקרר ומערבבים פנימה את הריקוטה. מתבלים במלח ובפלפל. מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את צינורות הקנלוני.
טוחנים את העגבניות במעבד מזון ומעבירים לסיר. מוסיפים לסיר את יתר חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לנמוכה ומבשלים כ־20 דקות.
יוצקים את הרוטב לתבנית אפייה (20×20) ומסדרים את הקנלוני על הרוטב בשורה, צמודים זה לזה. בזוקים על הקנלוני פרמזן ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לחצי שעה. לאחר חצי שעה מסירים את נייר הכסף ואופים כ־10 דקות נוספות ללא הנייר.
לחצו לכניסה לאתר של מסעדת מל ומישל