מצרכים
240 גר' דג ים נקי (עדיף דג מקומי כמו מוסר ים)
4 כפיות לבנה צאן
חופן עלי בזיליקום
1/4 כוס שמן זית
פרוסות דקיקות של צנונית חיה
פרוסות דקיקות של אפרסק
מלח ים אטלנטי
לקרמל הדרים
100 גר' סוכר
400 מ"ל מים
200 מ"ל חומץ בן יין לבן
גרידה מ- 1/2 תפוז
גרידה מ- 1/2 לימון
1/4 כפית שאטה גרוס
2 טיפות מי זהר - תמצית פריחת הדרים (להשיג בסופרים)
אופן ההכנה
1. מכינים את קרמל ההדרים: מחממים מחבת על אש בינונית, ומקרמלים בה את הסוכר.
2. מוסיפים למחבת את כל שאר הרכיבים של קרמל ההדרים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ-7 דקות.
3. לאחר מכן, מצננים את הקרמל במקרר למשך לפחות חמש שעות.
4. פורסים את הדג לפרוסות בעובי של 1/4 ס"מ, כמו סשימי.
5. טוחנים במעבד מזון את עלי הבזיליקום ושמן הזית עד ליצירת שמן ירוק. מסננים את העלים מהשמן ליצירת שמן בזיליקום צח.
6. מניחים את הדג על צלחת ויוצקים מעל הדג את קרמל ההדרים ואת שמן הבזיליקום. בעזרת כפית, מניחים לבנה צאן לצד הדג ומפזרים מעל את פרוסות הצנונית, האפרסק ומלח ים אטלנטי.
לחצו כאן לכניסה לאתר של מסעדת "מל ומישל"