חומרים
לשניצל:
1 ק"ג חזה עוף נקי משוטח דק מאוד (חתוך ל-6 מנות) 1 ק"ג חזה עוף נקי משוטח דק מאוד (חתוך ל-6 מנות)
1 שקית פירורי לחם 1 שקית פירורי לחם
מלח מלח
פלפל שחור גרוס פלפל שחור גרוס
3-4 ביצים טרופות 3-4 ביצים טרופות
1 כף חרדל 1 כף חרדל
לקימוח:
קמח קמח
לטיגון עמוק:
שמן שמן
לפירה:
1 ק"ג תפוחי אדמה מזן "דזירה" קלוף וחתוך גס 1 ק"ג תפוחי אדמה מזן "דזירה" קלוף וחתוך גס
1 (בערך 200 גרם) בטטה קלופה וחתוכה גס 1 (בערך 200 גרם) בטטה קלופה וחתוכה גס
1 ראש שום לא קלוף 1 ראש שום לא קלוף
2 כפות שמן זית 2 כפות שמן זית
60 גרם חמאה 60 גרם חמאה
מלח מלח
פלפל לבן פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון
1 כוס חלב 1 כוס חלב
אופן ההכנה
מכינים את הפירה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים יריעה של רדיד אלומיניום על תבנית אפייה ומניחים עליה שום. מזלפים שמן זית, סוגרים את הרדיד ואופים כ-15 דקות, עד שהשום מתרכך. מצננים מעט ומקלפים.
מבשלים תפוחי אדמה ובטטה עד שהם מתרככים. מסננים. מוסיפים את השום ואת שאר החומרים, מועכים במזלג ומערבבים.
מכינים את השניצלים: מערבבים פירורי לחם עם מלח ופלפל. מוסיפים לביצים הטרופות חרדל ומערבבים. מקמחים את השניצלים. טובלים בביצה ובפירורי הלחם. מצפים היטב מכל הצדדים.
מטגנים בשמן עמוק וחם עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד יחד עם הפירה.
לחצו כאן לאתר של מסעדת "קפה נואר"