חומרים
1 ליטר יוגורט 3% שומן
3 מלפפונים (לא קלופים)
2 כפות שמיר קצוץ
2 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור
כדי לקבל יוגורט סמיך, כמעט מוצק, דומה ככל האפשר לזה היווני, השיטה המוצעת כאן היא לסנן את היוגורט המצוי אצלנו בתוך בד חיתול, במקרר, למשך לילה, כדי שיפריש נוזלים ויסמיך. יוגורט כבשים של מחלבת "גד" הוא סמיך ומצוין, והשימוש בו יכול לחסוך את הסינון. דרך שלישית היא להשתמש בלבנה מדוללת במעט יוגורט.
הכנה
1. מרפדים מסננת בבד חיתול ויוצקים לתוכה את היוגורט. מעמידים מעל קערה ומאחסנים במקרר למשך לילה. הכמות שתתקבל לאחר הסינון תהיה כ2.5 כוסות.
2. למחרת מגררים את המלפפונים בפומפייה וסוחטים מהם את הנוזלים בין כפות הידיים.
3. מעבירים את היוגורט ואת המצפפונים לקערה ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומגישים.
מתכונים יווניים נוספים של מסעדת "גרקו" ניתן למצוא כאן