הברוקולי מכיל אפס אחוזי שומן, ומשמש מקור טוב לחלבונים סידן, ברזל ומגנזיום.
הברוקולי עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין A ויטמין B2 ו-B6, אשלגן ומנגן.
הברוקולי מצוין כתוספת ליד כל מנה עיקרית ומככב נפלא כמנת מרק מפתה לימות החורף הקרירים.
6 מנות, 150 קלוריות למנה.
המרכיבים:
1 בצל סגול גדול קצוץ
2 שיני שום קלופות
2 ראשי ברוקולי
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף, נטול מונוסודיום גלוטמט
8 כוסות מים (800 מ"ל)
1 תפוח אדמה קלוף, חתוך לקוביות
פלפל שחור
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. שוטפים את הברוקולי ומפרקים לפרחים. כותשים את השום ואת הבצל חותכים לקוביות קטנות.
2. ממיסים את מרק העוף בתוך כוס מים חמים ומכניסים לסיר עם המים החמים. מוסיפים את פרחי הברוקולי וקוביות תפוח האדמה, את הפטרוזיליה השום והבצל.
3. מוסיפים חצי כפית פלפל שחור גרוס ומעט מלח לפי הטעם ומביאים לכדי רתיחה. מבשלים עד שכל הירקות מתרככים.
4. טוחנים את המרק עם מיקסר ידני (או מיקסר מוט) עד לקבלת מרקם אחיד.
אפשר לקשט עם עירית קצוצה מעל.
עוד מתכוני מרקים חמים ומפנקים: