לצנונית תכונות אנטי בקטריאליות, אנטי פטרייתיות ואנטי דלקתיות, ויש הטוענים כי היא עוזרת במניעת מחלות הסרטן.
אם תבחרו לגדל בעצמכם כדאי שתדעו שמדובר בירק קל לגידול אשר נובט תוך חודש ימים מיום זריעת זרעיו.
צנונית קטנה וממזרית
הצנונית מכילה מגוון רכיבים מבוססי גופרית, שעוזרים להגביר את התנועתיות במעיים ולכן מסייעים לעיכול ולניקוי. הריכוז הגבוה של גופרית, הופך את הצנונית טובה גם לשיניים, לחניכיים, לשיער ולציפורניים. היא מקלה על בעיות הקשורות למערכת הנשימה כמו אסטמה וברונכיטיס ואף עוזרת להתגבר על בעיות מפרקים ותת פעילות של בלוטת התריס. מתכון תרופת סבתא ממליץ להשרות "קומפרסים" חמים (רטיות חמות) של צנונית כתושה על כוויות בעור.
בזכות התכונות המיוחסות לצנונית כמועילה לחיטוי, מומלצת לסובלים מבעיות בכליות ובבעיות במערכת העיכול, כמו עצירות, וזאת בזכות תכולת האנזימים הגבוהה שלה שמסייעת לעיכול.
ערכים תזונתיים:
100 גרם של צנונית מכילים 20 קלוריות, וכוללים: 2 גרם סיבים תזונתיים, ויטמין C, חומצה פולית, ויטמין B6, ויטמין B1 ,B2 ו- B3, מינרלים, סידן, ברזל, מנגן, אשלגן ואבץ.
מתכון פשוט וקל להכנה לסלט צנונית ועירית
5 מנות אישיות, 16 קלוריות למנה אחת
המרכיבים:
15 צנוניות שטופות
צרור עירית (קצוצה דק)
כף שמן זית
חצי לימון סחוט
קמצוץ מלח, מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
את הצנונית חותכים לפרוסות דקות.
מוסיפים את העירית הקצוצה ושאר החומרים. מערבבים הכל היטב יחד, ומגישים.