כבד עוף ידוע כמקור עשיר לחלבונים, ויטמין A ויטמין B3 ו-B12 ולחומצה פולית וכל אלו נספגים בקלות בגופינו. יחד עם זאת חשוב לזכור שלא להפריז באכילתו היות והוא מהווה גם כמקור לכולסטרול.
טיפ: כדי לשמור על הכבד עסיסי - הקפידו על בישול מהיר וקצר.
4 מנות, 200 קלוריות למנה
המרכיבים:
500 גרם כבד עוף
150 גרם פטריות שטופות וחתוכות לפרוסות
3 כפות סויה
2 כפיות סוכר חום
2 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
1 בצל קצוץ
עירית קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
1. מסננים ושוטפים את הפטריות.
2. שוטפים את הכבדים תחת מים ומסננים.
3. מטגנים במחבת את הפטריות, הסויה, הסוכר והבצל, מוסיפים פלפל שחור.
4. מוסיפים את הכבדים ומטגנים בישול מהיר וקצר על מנת שהכבדים לא יתייבשו. מעבירים לצלחת ומקשטים בעירית קצוצה.