המרכיבים:
2.5 כוסות מים
1 ורבע כוס קינואה
1/3 כוס צימוקים
2 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות
1 בצל בינוני קצוץ
1/4 כוס נענע חתוכה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
10 צנוניות, חתוכות לרבעים
1 מלפפון קטן חתוך
2 כפות שקדים קלויים
1 כפית כמון
1 לימון סחוט
מלח לתיבול לפי הטעם
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מביאים את המים לרתיחה בסיר, מוסיפים את הקינואה, הצימוקים וקורט מלח. מכסים ומבשלים כ-12-15 דקות. מורידים מהאש ומניחים בצד להצטנן לטמפרטורת החדר.
2. את העגבניות, הבצל, הצנוניות, מלפפון והשקדים מניחים בקערה גדולה ומערבבים. מוסיפים את הקינואה ולאחר מכן את עשבי התיבול, הכמון, הלימון הסחוט והמלח.
3. מכניסים את הסלט למקרר לשעה או שתיים לפני ההגשה.