המרכיבים:
4 תפוחי אדמה גדולים
1 כוס קמח
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר גדול עם מים.
2. מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים אותם בקערה עם מים כדי למנוע מהם להשחיר. מגרדים את תפוחי האדמה לתוך קערה גדולה, מערבבים עם הקמח והמלח. מכינים כדור ניסיון עם כפית, אם הוא לא מספיק מוצק אפשר להוסיף עוד מלח.
3. בעזרת כפית יוצרים כדורים ומניחים בעדינות במים הרותחים. תנו לכופתאות לצוף בחופשיות. מערבבים עם כף עץ מדי פעם, כדי שהכופתאות לא ידבקו זו לזו. מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
4. מייבשים במסננת, שוטפים במים חמים, ומגישים עם רוטב או עם חמאה.
ערך קלורי: 100 קלוריות למאה גרם.