המרכיבים:
1 כף שמן זית
1-2 שיני שום כתושות
2 עגבניות גדולות מרוסקות (או 400 גרם רסק עגבניות)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/3 כוס אורז מלא (לא מבושל)
5-6 כוסות מים
1/3 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מטגנים את השום בשמן. קצת לפני שהוא משחים, מוסיפים את העגבניות, המלח והסוכר.
2. מבשלים במשך חמש דקות עד שהמרקם הופך להיות סמיך.
3. מוסיפים את המים ואת האורז.
4. מבשלים, כשהסיר מכוסה, במשך 30 דקות או עד שהאורז מתרכך.
5. מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד מספר דקות.
6. מגישים חם.
קלוריות למנת מרק (כ-250 מ"ל): 280.
קרוטונים:
אפשר להכין קרוטונים לבד: לוקחים לחם מאתמול, מטפטפים עליו מעט שמן וחותכים לקוביות, מכניסים למיקרוגל לשתי דקות, ומקבלים קרוטונים פריכים.
עוד מתכוני מרקים חמים ומפנקים: