קינואה, הנקראת גם "אם כל הדגנים", מכילה את 8 חומצות האמינו החיוניות. קינואה מכילה 20% חלבון ועשירה מאוד בסידן. בכוס אחת של קינואה מבושלת יש את אותה כמות הסידן שבחצי ליטר חלב. הקינואה מאוד קלה ועיכול ואינה מכילה גלוטן ולכן ידידותית גם לחולי צליאק. לקינואה אינדקס גליקמי נמוך והיא עוזרת לאזן את רמות הסוכר.
כשמבשלים קינואה, חשוב להקפיד לשטוף היטב את הגרגירים במסננת דקה או נפת משי לפני הבישול. כדאי גם לקחת בחשבון שטעמה עדין מאוד ואפילו נייטרלי וכן שהקינואה סופגת את הטעמים מהתיבול ומטעמם של הירקות המבושלים איתה.
המרכיבים:
1 כוס קינואה
1 כוס עדשים
2 כוסות מים רותחים
2 בצל קצוץ
1 גזר מגורד דק
1 רסק עגבניות
1 עגבניה מגורדת
שום כתוש (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
1. מבשלים קינואה לפי המתכון הקלאסי: שוטפים היטב במסננת צפופה ושמים את הקינואה בסיר חם ובו כף שמן זית + 2 כוסות מים רותחים. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, עד לספיגת המים.
2. מבשלים את העדשים הכתומות עד שהן מתרככות, כ-15 דקות.
3. מטגנים במחבת גדולה בצל אחד קצוץ במעט שמן קנולה וטיפה מים.
4. מגרדים את הגזר והעגבניה לאחר שגורדו בפומפיה דק (אפשר להחליף לקישוא או דלעת) מוסיפים את הקינואה והעדשים, מוסיפים את הבצל המטוגן ותבלינים לפי הטעם (מתאים עם מעט קינמון).
5 הכנת הרוטב: מחממים סיר נמוך ורחב (כמו של צלי), או מחבת, עם מעט שמן, מטגנים קלות בצל עם שום כתוש ומוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים עד לקבלת מרקם הרוטב הרצוי. מתבלים במלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט.
6. קורצים ממרכיבי הקציצות כדורים קטנים, משטחים אותם, ומניחים ברוטב. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.