חציל מזן בלאדי שונה מזני החצילים בכך שהוא מזכיר במראה שלו את חצאית הבלרינה הנפוחה וטעמו מתוק מזני החצילים המצויים. ביחס לירקות אחרים, עלותו של החציל זולה יותר, הוא עשיר בזרעים ומאופיין במרקם שאינו ספוגי כמקובל בקרב אחיו החצילים מהזנים הנפוצים.
חציל בלאדי נהדר לקלייה על האש או בתנור ואף לטיגון - הוא סופח פחות שמן מחציל החממה הנפוץ.
כדאי לדעת שאכילת חציל תורמת למניעת מחלות לב, מחזקת את המערכת החיסונית ומורידה כולסטרול ושומנים בדם. צריכת החציל מסייעת בהשמדת תאים סרטניים וחיונית להורדת לחץ דם. ערכיו התזונתיים של החציל (100 גרם): 1% חלבונים, 0.2% פחמימות, 5.7% שומנים ו-20 קלוריות בלבד.
המרכיבים:
2 חצילים מסוג בלאדי גדולים פרוסים לפרוסות
3 קישואים פרוסים לפרוסות
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
קופסת רסק עגבניות
2 כוסות מים
1/2 כוס ציר עוף
פלפל ומלח לפי הטעם
הוראות ההכנה:
1. שוטפים את החצילים היטב ומייבשים אותם.
2. פורסים את החצילים עם הקליפה לפרוסות בעובי 1 ס"מ. ממליחים את הפרוסות במלח ומניחים בצד למשך שעתיים. לאחר מכן סוחטים מהם בעדינות את המים.
3. מניחים על תבנית אפייה את החצילים ואת הקישואים ומכניסים לתנור בחום גבוה למספר דקות עד להשחמה קלה.
4. בסיר נפרד, מטגנים בצל ושום עד להזהבה. מוסיפים רסק עגבניות, מים, ציר עוף, פלפל ומלח. מערבבים היטב.
5. כשהרוטב רותח, מנמיכים את האש ומכניסים את פרוסות החצילים והקישואים לבישול של 5 דקות נוספות.
הצעת הגשה: לצד אורז בר או אורז מלא וכתוספת לבשר.