גרגירי החומוס, נקראים בשם חימצה. הסברה הנפוצה לכינויו היא כי החומוס נקרא כך בשל תכונתו הטבעית להחמיץ במהירות, וגם בשל גבעוליו ותרמיליו של צמח החימצה אשר מפרישים חומר חומצי במהלך גידולם.
החומוס משמש כמקור מעולה לסיבים תזונתיים ולנחושת והוא עשיר מאוד בחומצה פולית ובמנגן.
ערכים תזונתיים: 100 גרם חומוס גרגרים מכילים 164 קלוריות, 27.4 פחמימות ו 2.6 שומן.
המרכיבים (10 מנות):
1 קופסה (200 גרם) גרגרי חומוס משומרים, מסוננים ממים.
6 עגבניות חתוכות לקוביות
150 גרם גבינה צפתית 5% חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל גדול, פרוס דק
2 שיני שום מעוכות
4 כפות זיתים שחורים מגולענים
1 קופסה לבבות דקל משומרים פרוסים
מעט מלח, מעט פלפל שחור גרוס
חופן עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית
מיץ לימון סחוט מ-2 לימונים
אופן ההכנה:
שופכים את כל המרכיבים לתוך קערה ומערבבים בזהירות כדי שקוביות הגבינה לא ימעכו. מגישים קר.
ערך קלורי למנה: 160 קלוריות.