למזונות רבים יתרונות בהורדת לחץ דם גבוה, ביניהם ניתן למנות את הפטרוזיליה, שום, עירית, פלפל אדום, גרעיני דלעת, דג סלמון, גבינה לבנה, יוגורט, קקאו, תרד, כרוב, גזר, קטניות מבושלות, רסק עגבניות, שתיית תה מרוה, חליטת מים שנשמרו מהרתחה של עלי עץ זית וארטישוק.
הנה מתכון לסלט בריא שמיועד לסובלים מלחץ דם גבוה היות והוא דל בנתרן ובחלבונים. מרכיבים אלו נוגדי חמצון, תורמים לניקיון הכבד ולהורדת לחץ הדם. סלט קל להכנה, מזין, דיאטטי וגם טעים.
במתכון זה 6 מנות, 90 קלוריות למנה.
המרכיבים:
4 כוסות לבבות ארטישוק קפואים שהופשרו מראש
2 שיני שום כתושות
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
1 מיץ מלימון סחוט
מיץ לימון
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
קליפה מגוררת של תפוז בודד
5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
10 אגוזי קשיו קצוצים
כפית צנובר קלוי
כף שמן זית כתית
אופן ההכנה:
1. שמים את לבבות הארטישוק, מיץ התפוזים ומיץ הלימון, גמבה, שום וקליפות תפוז בתוך סיר ומבשלים במשך כ-15 דקות על אש בינונית.
2. לאחר שלבבות הארטישוק מתרככים וסופגים את הארומה והטעמים, מוזגים לתוך קערה ומצננים מעט.
3. זורים מעל: פטרוזיליה קצוצה, אגוזי קשיו וצנוברים.
אפשר לאכול קר או חם.