6 מנות, 115 קלוריות למנה
המרכיבים:
1 ק"ג קישואים שטופים ומגורדים גס בפומפיה
2 בצלים קצוצים דק
1 שן שום כתושה
3 ביצים טרופות
2 מיכלי יוגורט דלי שומן
100 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות ההכנה:
1. סוחטים, בידיים, את הקישואים המגורדים במטרה להוציא מהם את הנוזלים ככל האפשר.
2. מחממים כפית שמן זית במחברת טפלון ומטגנים קלות את הבצלים המגורדים עד שהם הופכים לשקופים ורכים (אך חלילה לא שרופים!).
זהירות לא לשרוף אותם!
3. בקערה גדולה יש לשים את כל יתר המרכיבים: השום, היוגורט, הביצים, הגבינה, והתבלינים - ולערבב אותם באמצעות כף גדולה.
4. את התערובת יש לשפוך אל תבנית אפייה (עדיף כלי פיירקס זכוכית מתאים לאפייה).
מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני של 170 מעלות ואופים כשעה.
מומלץ להגיש: עם סלט ירוק רענן בצד.