במתכון כ-10 קציצות גדולות, כל מנה (2 קציצות) מכילה את הערכים התזונתיים הבאים:
אנרגיה - כ- 225 קק"ל
שומן - כ- 13 גרם (כולל שמן טיגון)
שומן רווי - 3 גרם
כולסטרול - 121 מ"ג
חלבון: כ- 15 גרם
פחמימות - כ- 11 גרם
סיבים תזונתיים - כ- 2 גרם
סידן - כ- *170מ"ג = 17% קצובה יומית לסידן למבוגר
ברזל - כ- 3.8 מ"ג
* חלק מהסידן בתרד אינו ספיג בגלל אוקסלטים
המרכיבים:
חצי קילו עלי תרד טריים - שטופים, מיובשים וקצוצים גס.
(טיפ מהשף: לקצוץ את התרד מספר שעות לפני הכנת המתכון ולהניח במסננת, לשם הוצאת נוזלים מהתרד).
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% של משק צוריאל - מפוררת בידיים
1 כף קמח
3 ביצים
1/4 - 1/2 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור גרוס
קורט קינמון, קורט פלפל אנגלי גרוס
שמן קנולה לטיגון
מעט גרידת לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המתכון בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מחממים שמן במחבת, מוסיפים מעט גרידת לימון למחבת, יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
מומלץ להגיש חם או קר.