6 מנות, כל מנה מכילה כ-190 קלוריות.
המרכיבים:
6 תפוחי עץ חמוצים (קליפה ירוקה מרמזת על חמיצות)
1/4 כוס צימוקים בהירים
כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט מגורד
2 כפות סוכר חום
6 כדורי גלידת יוגורט דלת קלוריות (1% שומן)
כוס יין מרסלה אדום (יין בישול מתקתק). אם אין, ניתן להשתמש גם ביין אדום חצי יבש.
אופן ההכנה:
1. מחלצים מהתפוחים את הליבה והגרעינים. מסדרים את התפוחים על תבנית אפיה.
2. בקערה נפרדת, מערבבים את הצימוקים, הסוכר החום, הקינמון, היין ואגוז מוסקט.
3. דוחסים את התערובת בזהירות לתוך התפוחים ויוצקים את המיץ הנותר מעליהם.
4. עוטפים את התפוחים בנייר כסף, כדי שלא ישרפו, ואופים בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
5. חמש דקות לפני תום האפייה מסירים את נייר הכסף כדי לתת לתפוחים להיחרך מעט.
6. מגישים חם עם כדור גלידת יוגורט.