עוגת גבינה קלילה מצופה בקרם גבינה, מעדן נפלא שיגרוף מחמאות, מתאים לאירוח ולהביא כפינוק למי שאוהבים.
העוגה כוללת כ-12 מנות, כל מנה - 250 קלוריות
יש להשתמש בתבנית עגולה מספר 26.
מצרכים:
750 גרם גבינה 5%
1 גביע יוגורט דל שומן
5 ביצים מופרדות (יש להפריד חלמונים וחלבונים)
1 כף קליפת לימון מגורדת
3/4 כוס סוכר
1 כף קמח
2 כפות קורנפלור
שליש כוס סוכר
המרכיבים לציפוי העוגה:
3 גביעי שמנת קלה
2 כפות סוכר
פרי העונה חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני.
2. מערבבים את כל מרכיבי העוגה (הגבינה, היוגורט, החלמונים, קליפת הלימון, סוכר, קמח ואת הקורנפלור) לתערובת אחידה.
3. מקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב ואת הקציפה מקפלים בתנועות עדינות אל תוך תערובת הגבינה.
4. שופכים לתבנית עגולה מספר 26 את התערובת ואופים בתנור כ-50 דקות עד שהמלית יציבה ופני העוגה זהובים.
בינתיים, מכינים את הציפוי באופן הבא:
-
מערבבים את השמנת הקלה עם סוכר.
-
מכבים את התנור, מוציאים את העוגה מן התנור. מורחים על העוגה בעודה חמה, את תערובת השמנת ומחזירים את העוגה לתנור (התנור בשלב זה כבוי!) ומצננים אותה בתוכו. מעבירים למקרר.
מגישים על צלחת ומניחים בצידה מעט מפרי העונה חתוך לקישוט.