מוצאו של דג הטונה הוא באוקיינוס ובשר בעל צבע אדום, בשונה מרוב זני הדגים שהינם בעלי בשר בצבע הלבן. מקור הצבע האדום מצוי בכמויות הרבות של המוגלובין.
הטונה מכילה כמויות גדולות של כספית ולכן אינה מומלצת לנשים בהריון, נשים מניקות וילדים. יחד עם זאת, הטונה קלה לעיכול והיא מהווה מקור מצויין לרכיבים החשובים לגדילה כגון חלבון, ויטמין B12, סלניום (אנטיאוקסידנט), ברזל ואבץ.
ריטה שאולין, דיאטנית קלינית מגישה מתכון יוצא דופן לקציצות טונה אפויות עם טוויסט קטן של רוטב טריפוליטאי מענג.
קציצה במשקל 50 גרם מכילה כ-70 קלוריות.
המצרכים:
2 קופסאות טונה במים
2 גזרים מגורדים
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות קווקר טחון
1 ביצה
מלח, פלפל, שום
אופן ההכנה:
ליצור מכל המרכיבים קציצות, להניח בתבנית ולאפות עד להשחמה.
ניתן לבשל את הקציצות ברוטב טריפוליטאי (מצורף מתכון).
רוטב טריפוליטאי:
המצרכים:
3 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח, פלפל
7 שיני שום כתושות
חצי כף כמון
2 כפות גדושות פלפלצו'מה
מיץ לימון
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
1 בצל גדול פרוס לפרוסות
צרור כוסברה קצוצה
2 כוסות מים
3 כפות שמן
לבשל הכל את כל המרכיבים במחבת עמוקה ולהוסיף את הקציצות.