מומלץ להשתמש בפסטה מחיטה מלאה, טעמה עדין ואם מוסיפים רוטב אפילו הילדים לא יודעים שזה מקמח מלא. לחברות שונות יש פסטות טובות מחיטה מלאה, למשל "השדה", "תבואות" ו"ברילה".
אלו שרוצים להימנע לחלוטין מקמח חיטה יכולים למצוא בחנויות טבע אטריות מקמח אורז, קמח כוסמין או מאורז בר שחור וכמו כן פסטה מקמח שיפון. קחו רק בחשבון שפסטות אלו יוצאות רכות יותר ובעלות מראה פחות "מסודר".
המרכיבים:
1/2 חבילת פסטה
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל ירוק או אדום קצוץ
5-6 פטריות חתוכות
עגבנייה אדומה ורכה, ללא הקליפה, חתוכה קטן
5-7 שיני שום פרוסות
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
קמצוץ כמון
קופסא קטנה של רסק עגבניות
עד רבע כוס יין אדום ייבש
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים לפי הוראות היצרן ומסננים. שימו לב: לא לשטוף את הפסטה במים קרים אחרי הבישול.
2. מחממים מחבת רחבה ומקפיצים במעט שמן זית את הבצל הקצוץ, לאחר מכן מוסיפים את הפלפל והפטריות. מוסיפים את השום ולבסוף את העגבניה. מתבלים במלח, פלפל וקמצוץ כמון, מוסיפים את רסק העגבניות והיין ועד רבע כוס מים.
3. טועמים ומתקנים את התיבול, מביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מבשלים כ-5 דקות על אש קטנה עד שהרוטב מתייצב.