4 מנות מקצפת תותים, 70 קלוריות למנה
המרכיבים:
16 תותים בינוניים
3 כפות סוכר
1 חלבון
אופן ההכנה:
1. חותכים את התותים ומרסקים למחית אחידה. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצב יציב ומבריק.
2. מאחדים בתנועות קיפול את מחית התותים וקציפת החלבונים. מעבירים לכלי הגשה, אפשר לאכול מייד או להקפיא לגלידה.
ריבת תותים
342 קלוריות לצנצנת
המרכיבים:
20 תותים
4 כפות סוכר
ליבת תפוח עץ
תבלינים (אם רוצים): גרדת לימון / תפוז / קמצוץ אבקת ציפורן / פלפל שחור לנועזים
אופן ההכנה:
1. מנקים את התותים וחוצים לאורכם. מפזרים את הסוכר ומניחים לכשעה-שעתיים. עד שהתותים מגירים מיץ והסוכר אינו נראה.
2. מניחים על להבה נמוכה מכסים ומביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה למינימום. עזרת כף מסירים את הקצף הלבן וממשיכים לבשל ללא מכסה.
3. מוסיפים את ליבת התפוח (בליבה יש פקטין, חומר מקריש מן הטבע) ואת התבלינים, ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים כחצי שעה עד שעה. חשוב לערבב מפעם לפעם ולבדוק את כמות הנוזלים. הריבה תהייה קצת יותר דלילה מריבה רגילה, שכן אחד החומרים המייצבים בריבה הוא הסוכר שבמתכון זה במנה מדודה במיוחד.
מומלץ להגיש: נהדר למרוח על לחם קל קלוי, או בסקוויט פתיבר שחייבים משהו מתוק. אפשר להוסיף לעוגות בחושות או גלידות.
עוד מתכוני קינוחים, עד 150 קלוריות:
נשיקות מרנג ב-20 קלוריות
בישקוטי לימון ואניס ב-30 קלוריות
עוגת גבינה ללא סוכר, רק 85 קלוריות
עוגת דבש קלה ב-120 קלוריות
תפוח אפוי ממולא בצימוקים ותבלינים, 137 קלוריות למנה
עוגיות שיבולת שועל / קוואקר ב-150 קלוריות