מתכון ל-10 מנות, 130 קלוריות למנה
המרכיבים:
2 כפות שמן
3 בצלים קצוצים
2 כוסות עדשיים ירוקות או חומות, שטופות ומנוקות
1 כוס גבעולי סלרי קצוצים
2 שיני שום כתושות
2 עלי דפנה
פטרוזיליה
5 גזרים פרוסים
4 קישואים פרוסים לפרוסות עבות
1 כרישה גדולה - החלק הלבן בלבד, רחוצה היטב וקצוצה
1/2 כוס קינואה
1/2 כוס לימון
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים את הבצל. מוסיפים את העדשים, כרישה, סלרי, שום, עלי דפנה, פטרוזיליה וכל שאר הירקות.
2. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה למחצה במשך כ-45 דקות, שהעדשים רכות. מערבבים מדי פעם.
3. מצננים מעט את המרק, ומרסקים במעבד מזון, מוסיפים מיץ לימון וקינואה, ומבשלים עוד 20 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. אם רוצים, מדללים את המרק בתוספת מים או מרק צח.
יוצקים לקעריות מרק, ומעטרים בפלפל גרוס.
עוד מרקים:
מרק קישואים והרבה קולרבי, רק 40 קלוריות למנה
מרק כרובית קטיפתי ב-80 קלוריות
מרק ירקות כתומים, 85 קלוריות למנה
מרק אפונה קטיפתי ב-150 קלוריות
מרק גזר ב-100 קלוריות