המרכיבים:
2 כפות שמן זית
3 שיני שום
1 בצל קצוץ
3 עגבניות תמר חתוכות לקוביות
500 גר' (כחבילה) תרד טרי שטוף חתוך לרצועות
1 עגבניית תמר מגוררת
מלח, פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
250 גר' גבינת ריקוטה עיזים 5% - אפשר בקר
4 ביצים
אופן ההכנה:
1. יוצקים שמן על מחבת עמוקה, מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה להזהבת הבצל, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את העגבנית ומערבבבים במשך כ-2 דקות.
2. מוסיפים את רצועות התרד ומערבבים עד שהתרד מתרכך מעט, מקפידים לא לבשל יתר על המידה. מוסיפים את העגבניה המגוררת ומתבלים עם מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
3. מוסיפים את הגבינה באופן אסימטרי על התערובת, ומבשלים כדקה עד להתרככות הגבינה.
4. מוסיפים את הביצים: מפנים מעט מקום בתוך המחבת ושוברים את הביצים אחת-אחת. אפשר לקשקש את הביצים, אפשר להשאיר אותן שלמות. אם רוצים אותן קשות מומלץ לכסות ולבשל 5 דקות, אם רוצים את הביצים רכות משאירים את המחבת בלי מכסה ומבשלים 2 דקות - עד שהחלבון מתגבש.
מנה מכילה ביצה אחת ו-4 כפות רוטב מכילה 250 קלוריות + 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה 160 קלוריות = 400 קלוריות שזה ארוחת צהריים מאוזנת (אפשר להוסיף סלט ירקות ללא שמן).
עוד ארוחות מהירות ודלות קלוריות:
שקשוקה עגבניות, רק 150 קלוריות
טופו ירקות סיני ב-170 קלוריות
סלמון וירקות בתנור ברבע שעה הכנה, כ-200 קלוריות
שוקי עוף אפויות בציפוי סויה ושומשום ב-220 קלוריות