4 מנות, 70 קלוריות למנה
המרכיבים:
4 כוסות מים
8 גרם/2 שקיות דאשי (אבקת ציר מרק דגים)
כפית ג'ינג'ר, מגורר בפומפיה דקה
4 גזרים חתוכים לעיגולים
4 קישואים מגוררים בפומפיה גסה
כף גדושה מיסו
סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות לחצי
4-5 פטריות שיטאקי, מושרות במים במשך שעה
מיץ מחצי לימון
3-4 אצות, מושרות במים
200 גר' טופו חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים עם הדאשי, מוסיפים את הג'ינג'ר, הגזרים, הפטריות (כולל מעט ממי ההשריה) והקישואים ומבשלים כ-10 דקות.
2. מוסיפים למרק כף מיסו גדושה ובוחשים היטב עד שהמיסו נמס במרק. מבשלים חצי שעה.
3. מסירים מהאש, ומוסיפים מיץ לימון סחוט. לפני ההגשה מוסיפים את הטופו, מעט בצל ירוק ואצות.
מומלץ להגיש עם בצל ירוק חתוך לטבעות אלכסוניות.
עוד מרקים:
קרוטונים, שקדי מרק ואטריות: התוספות המשמינות של המרקים ואופציות דלות קלוריות
מרק קישואים והרבה קולרבי, רק 40 קלוריות למנה
מרק כרובית קטיפתי ב-80 קלוריות
מרק ירקות כתומים, 85 קלוריות למנה
מרק גזר ב-100 קלוריות
מרק אפונה קטיפתי ב-150 קלוריות