12-15 מנות, 85 קלוריות למנה
המרכיבים:
500 גרם דלעת 100 קלוריות, חתוכה גס
500 גגרם גזר 175 קלריות, חתוך גס
500 גרם בטטה 600 קלוריות, חתוכה גס
1 בצל גדול
3 שיני שום
1 כף שמן
2 ליטר מים רותחים
מיץ מחצי לימון
כפית מלח, פלפל לפי הטעם
תוספות אפשריות:
שמיר או פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
כמון או קינמון לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. יוצקים שמן לסיר ומאדים את הירקות הכתומים יחד הבצל (בשלמותו) ושיני והשום במשך חמש דקות.
2. מוסיפים מים רותחים ומבשלים 10 דקות. מעבירים את הירקות למעבד מזון לטוחנים עד קבלת מחית חלקה.
3. מחזירים את המחית לסיר, מתבלים ומבשלים חמש דקות נוספות. בתום הבישול מסיפים את הלימון.
עוד מרקים:
מרק קישואים והרבה קולרבי, רק 40 קלוריות למנה
מרק כרובית קטיפתי ב-80 קלוריות
מרק אפונה קטיפתי ב-150 קלוריות
מרק גזר ב-100 קלוריות
וגם מנות ראשונות:
לביבה אפויה ב-50 קלוריות
שומר עם שום וג'ינג'ר ב-70 קלוריות
כבד קצוץ ב-75 קלוריות
פשטידת ירקות וגבינות ב-70 קלוריות
פשטידת תרד ב-100 קלוריות
מאפינס עשבי תיבול ב-100 קלוריות
אורז מלא ממלא ב-140 קלוריות
טופו ירקות סיני ב-170 קלוריות
נבטוטים ונבטים ברוטב עגבניות ב-180 קלוריות