מאת: אלינוער רבין, מתוך הספר "קל ובריא" הוצאת פורום מדיה
פקעות השומר, קרובות משפחה של השמיר, מעניקות טעם אניס מודגש כשמגישים אותן טריות עם מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס. אך הפקעות מצויינות גם לבישול ואפייה, הנה מתכון קל ומעודן וגם טיפים מאת אלינוער רבין למשחקי שומר:
מחית שומר טעימה מאוד ומחליפה ראויה לפירה תפוחי אדמה. מבשלים במי מלח, מסננים, מרסקים ומתבלים במלח ופלפל. מעט חמאה תוסיף הרבה לטעם.
המחית מעולה כתוספת למרקים, היא מעניקה ניחוח מעניין ומעבה כל מרק דליל.
6 מנות, 70 קלוריות למנה
המרכיבים:
3-4 פקעות שומר במשקל 800-900 גרם
2 שיני שום כתושות
2 כפיות שמן קנולה
1 כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כוס מיץ תפוזים או יין לבן
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את פקעות השומר, חוצים, מרחיקים את החלק הקשה ופורסים דק.
2. מטגנים בשמן את פרוסות השומר עם השום במחבת טפלון גדולה על אש בינונית-גבוהה, תוך בחישה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים כדי שהשומר לא ידבק למחבת. מטגנים עד שפרוסות השומר זהובות.
3. מוסיפים את הג'ינג'ר, המיץ או היין, מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות, עד שהשומר רך. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל, מערבבים בעדינות ומגישים.
עוד תוספות עד 200 קלוריות:
כבד קצוץ ב-75 קלוריות
סלט גרגירי חומוס ב-100 קלוריות
מרק גזר קטיפתי ב-100 קלוריות
סלט אזוקי קר עם סלק ובצל ירוק ב-120 קלוריות
טופו ירקות סיני ב-170 קלוריות