מאת: אלינוער רבין, מתוך הספר "קל ובריא" הוצאת פורום מדייה
8 מנות, 220 קלוריות למנה
המרכיבים:
16 שוקי עוף ללא עור
למשרה:
1/4 כוס סויה קלה
2 כפות יין אורז מירין
1 כוס חומץ אורז
1 כף שומשום קלוי
1 כף דבש קל
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי המשרה בקערה שטוחה.
2. מוסיפים את שוקי העוף והופכים לכיסוי אחיד. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר. מידי פעם הופכים.
3. בתבנית חסינת אש שוטחים את העוף עם המשרה בשכבה אחת.
4. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות). הופכים במהלך האפייה, להשחמה אחידה. אפשר להכין בגריל.
עוד מתכוני עוף דיאטטיים:
כבד קצוץ ב-75 קלוריות
גלילות חזה עוף עם פסטו ביין לבן ב-155 קלוריות
חמין עוף וחיטה ב-400 קלוריות
שוקי עוף בזיתים, ב-430 קלוריות
קינוחים ומתוקים עד 200 קלוריות:
נשיקות מרנג ב-20 קלוריות
עוגת גבינה בטעם וניל תפוז ב-44 קלוריות
עוגת דבש ב-120 קלוריות
מאפה פילו במילוי תפוחים ומשמשים ב-175 קלוריות
עוגיות שיבולת שועל / קוואקר ב-150 קלוריות