הטופו משמש כתחליף לבשר, מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי נכון לגופינו וקל לעיכול. הוא דל קלוריות ושומן רווי וחסר כולסטרול. הטופו הוא מקור מצוין לסידן ומכיל גם ברזל, אשלגן, זרחן ונתרן.
מנה של 225 גרם טופו מכילה 147 קלוריות, מנה בעלת משקל זהה של בשר מכילה פי 4 קלוריות.
טופו טיפ:
ניתן לטגן קוביות או פרוסות טופו, לקלות על מחבת או בגריל (רצוי להשרות קודם בתחמיץ) עד שיקבלו קרום פריך. מגישים עם תיבול מתאים כמו בצל מטוגן, רוטב סויה, רוטב עגבניות, או כל תיבול אחר.
170 קלוריות למנה
המרכיבים:
1 ספל טופו חתוך לקוביות
3 כפות שמן
מיץ מלימון אחד
רוטב סויה לפי הטעם
שן שום כתושה
3 ספלי סלרי קצוץ (גבעול)
2 בצלים קצוצים
2 ספלי נבטים
1 ספל פטריות
1/4 ספל פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. משרים את קוביות הטופו בתחמיץ של שמן זית, רוטב סויה, מיץ לימון ומעט שום למספר שעות.
2. קולים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים פטריות וסלרי ומבשלים 15 דקות.
3. מוסיפים את הנבטים והטופו ומאדים 10 דקות נוספות. בוזקים פטרוזיליה או כוסברה לפני הגשה.
עוד ארוחות עד 200 קלוריות:
כבד קצוץ ב-75 קלוריות
גלילות חזה עוף עם פסטו ביין לבן ב-155 קלוריות
סלמון וירקות בתנור ב-200 קלוריות