מתוך הספר "בישולייט", הוצאת פלדהיים
צילום: פיליפ מטראי
8 מנות, 45 קלוריות למנה
המרכיבים:
1 חפיסה ג'לי ללא סוכר בטעם תפוז
1/2 כוס מים קרים
3/4 כוס תה חם בטעם תפוז
1 כוס גבינה לבנה 3% מסוננת
240 גרם גבינת כנען או טוב טעם
קמצוץ מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 מיכל קצפת צמחית לייט
3 כפות פודינג וניל ללא סוכר
3 כפות חלב סויה לייט
6 פרוסות דקות של תפוז לא קלוף, חצויות (לא חובה)
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית קפיצית קטנה (מס' 24) בנייר אפייה ומרססים קלות בתרסיס שמן.
2. ממיסים את הג'לי במים פושרים, עד שלא נשארים גושים. מוסיפים את התה החם. בוחשים ומניחים בצד.
3. מקציפים את הגבינות עם מלח ותמצית וניל במיקסר לתערובת אחידה.
4. מקציפים את הקצפת בקערה נפרדת על מהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה את הפודינג. כשהתערובת מתחילה להסמיך, מוסיפים חלב סויה. מערבבים לתערובת אחידה.
5. מאחדים את שלוש התערובות בעזרת מרית בתנועות קיפול, ויוצקים לתבנית. מחליקים בעזרת המרית.
6. מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות עד להתייצבות.
מקשטים בפרוסות תפוז. מסירים את דפנות התבנית סמוך להגשה.
גיוון (בתמונה):
מערבבים את הגבינות עם תמצית וניל במיקסר לתערובת תפוחה.
מכינים את הקצפת והפודינג לפי ההוראות במתכון המקורי ומקפלים לתערובת הגבינה.
מכינים את הג'לי ומניחים בצד. חוצים לאורכה עוגה בחושה דיאט ואחר כך פורסים ל-12 מלבנים. מניחים אותם בתבנית קפיצית, כשהקצוות הדקים יותר כלפי המרכז. מכסים בתערובת הגבינה, מצפים בג'לי ומכניסים למקרר.
לעוגה דיאטטית יותר:
מרססים תחתית של תבנית בתרסיס שמן, ובמקום להשתמש בעוגה מערבבים 3/4 כוס שקדים קלויים מרוסקים ידנית עם תחליף סוכר שווה ערך ל-2 כפיות סוכר, כפית תמצית וניל ו-1/2 כפית קינמון, ומפזרים על התחתית. מכסים בתערובת הגבינה, מצפים בג'לי ומכניסים למקרר.
הערה:
אם משתמשים בעוגת וניל-תפוז שבגיוון או בשקדים קלויים, יש להוסיף את ערכיה התזונתיים לסך הקלוריות.
מנה
|
1 חתיכה
|
משקל (גר')
|
45
|
קלוריות
|
44
|
חלבון (גר')
|
4.4
|
פחמימות (גר')
|
2.5
|
שומן (גר')
|
3.6
|
שומן רווי
|
2
|
כולסטרול (מ"ג)
|
12
|
נתרן (מ"ג)
|
25
|
סידן (מ"ג)
|
31
|
סיבים
|
0
|
עוד מתוקים עד 200 קלוריות:
נשיקות מרנג ב-20 קלוריות
עוגת דבש ב-120 קלוריות
מאפה פילו במילוי תפוחים ומשמשים ב-175 קלוריות
עוגיות שיבולת שועל / קוואקר ב-150 קלוריות