2 מנות, 430 קלוריות למנה
המרכיבים:
4 שוקי עוף
3 כפות שמן זית
1 בצל קלוף חתוך לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
מלח, פלפל
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס זיתים מגולענים, קצוצים דק או טחונים בפולסים
250 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר וסוגרים את שוקי העוף מכל הצדדים במשך כ-10 דקות.
2. מוסיפים את הבצל והעגבניות, ממליחים ומפלפלים. מערבבים קלות ומוסיפים את היין, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ- 40 דקות.
בינתיים משרים את הזיתים במים קרים כ- 15 דקות, מסננים ושוטפים.
3. אחרי 40 דקות בישול, מוספים את הזיתים והפטריות לסיר, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות נוספות.
4. מוציאים את העוף ומפזרים סביבו את הזיתים והפטריות, מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.
עוד עוף דיאט:
כבד קצוץ ב-75 קלוריות
גלילות חזה עוף עם פסטו ביין לבן ב-155 קלוריות
חמין עוף וחיטה ב-400 קלוריות