מתכון זה כולל מנה אחת, כל מנה כ-200 קלוריות.
המרכיבים:
פילה סלמון 150 גרם
1/2 1 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל גרוס לפי הטעם
שן שום כתושה
גרידה מחצי לימון
ירקות לפי בחירה:
פרחי ברוקולי / פרחי שעועית מבושלים או טריים
ג'ינגר טרי לפי הטעם
גזר חתוך לג'וליינים (גפרורים)
גבעול בצל ירוק עם הפקעת חתוך לאורך
2 פטריות שמפיניון חצויות לאורכן
3 אספרגוס חלוט
3 פרוסות לימון כבוש או לימון טרי
שן שום קצוצה
עלי כוסברה לפי הטעם
6 עלי רוזמרין
מלח גס
פרוסת אננס / שזיף / אגס חתוכים לריבועים
אופן ההכנה:
1. מושחים את הפילה בשמן זית, מוסיפים מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס לפי הטעם, מעט גרידת לימון ושן שום ומעסים בעדינות. חותכים נייר אפייה או נייר כסף המשלש את גודל הפילה.
2. מניחים במרכז התבנית נייר הכסף את פרוסות הלימון, הירקות, הפרי, גרידת הלימון הנותרת ו-2 עלי רוזמרין.
3. יוצקים כף שמן זית באופן שווה על כל התבנית ומוסיפים את השום הקצוץ, זורים מעט מלח גס ומערבבים קלות.
4. מניחים מעל את פילה הסלמון (כשהעור כלפי מטה) ומצדדיו את גבעולי הבצל החתוך. מניחים מעל הפילה את הרוזמרין ועלי הכוסברה.
5. מרימים את קצות הנייר האנכיים כלפי מעלה וסוגרים תוך קיפול עד כ-2 ס"מ מהפילה (כך שהפילה יתבשל מהאדים שיווצרו בכיס הנייר), סוגרים את הקצוות הצידיים בסיבוב כמו סוכריה.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10-20 דקות, לפי דרגת האידוי שאוהבים.
אפשר להגיש עם רוטב מרענן או עם מרק / רוטב יוגורט דל קלוריות ומתובל.
עוד דגים לא משמינים:
פילה אמנון מתובל ב-280 קלוריות
פילה דניס בתנור עם תימין
עוף ותבשילים מ-75 עד 400 קלוריות:
כבד קצוץ ב-75 קלוריות
גלילות חזה עוף עם פסטו ביין לבן ב-155 קלוריות
פילה אמנון מתובל ב-280 קלוריות
חמין עוף וחיטה ב-400 קלוריות
קינוחים עד 200 קלוריות:
עוגת דבש ב-120 קלוריות
מאפה פילו במילוי תפוחים ומשמשים ב-175 קלוריות
עוגיות שיבולת שועל / קוואקר ב-150 קלוריות