כשגרגירי חיטה "יושבים" כל הלילה על הפלטה מתקבל מהם תבשיל שחום ונימוח שאי אפשר לעמוד בפניו. אפשר להעשיר את החמין ב-2 תפוחי אדמה שיעלו לכם כ-160 קלוריות, ואם אתם בוחרים להתפרע הוסיפו כמה תמרים ושזיפים מיובשים.
6 מנות, 400 קלוריות למנה.
מרכיבים:
6 כרעיים (טריות)
3 כפות שמן קנולה
2 כוסות גרעיני חיטה, שטופים ומושרים במים קרים 3 שעות
2 בצל יבש, חתוך ל-4
4 שיני שום שלמות קלופות
1 כפית חוויאג' למרק
1 כף אבקת מרק עוף (ללא מונוסודיום גלוטמט)
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר כבד המתאים לתנור מטגנים את העוף בשמן עד להשחמה, מוצאים ומניחים בצד.
2. מוסיפים את הבצל, משחימים ומוסיפים את החיטה והשום. מתבלים בפלפל וחוויאג', מערבבים היטב ומכסים ב-3 ליטר מים רתוחים.
3. מוסיפים אבקת מרק ומחזירים את העוף.
4. שומרים על רתיחה עדינה למשך שעתיים. בודקים נוזלים (מוסיפים רק מים רותחים, ותמיד המים חייבים לכסות את החמין + מעט מעל). מוסיפים מלח לפי הטעם.
מכניסים לתנור לחום של 100 מעלות למשך הלילה.
הכותבת היא דיאטנית קלינית B.Sc מהאתר EDIET
עוד מתכונים לא משמינים לראש השנה:
פילה אמנון מתובל ב-280 קלוריות
פילה דניס בתנור עם תימין
עוגת דבש קלה להכנה ב-120 קלוריות
מאפה פילו במילוי תפוחים ומשמשים ב-175 קלוריות