מתכון זה מתאים לתפריט המיועד לבריאות הלב מאחר והוא דל שומן ושומנים רווים, דל פחמימות פשוטות ואינו מכיל כולסטרול. מצד שני, המתכון עשיר בסיבים תזונתיים ונוגדי חימצון. בשל כך הוא גם מתאים כחלק מתפריט להורדת כולסטרול, הורדת שומני דם ולטיפול בסוכרת.
מתכון זה מתאים לתפריט המיועד להורדת משקל מאחר והוא דל שומן ופחמימות פשוטות ועשיר בסיבים תזונתיים.
4 מנות
מוצר
|
כמות
|
נצרי אספרגוס טריים ורעננים
|
500 גרם
|
מלח
|
|
פלפל שחור טחון טרי
|
|
בצל סגול , קצוץ
|
¼ כוס
|
פלפלים אדומים קלויים , קלופים וקצוצים
|
½ כוס
|
|
|
חומץ בלסמי
|
1 כף
|
מיץ מלימון טרי
|
3 כפות
|
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מכינים בצד קערה גדולה של מי קרח.
2. מטילים את נצרי האספרגוס למים הרותחים, וחולטים במשך דקה אחת בלבד ומוציאים מיד ומטביעים אותם במי הקרח.
3. לאחר שהאספרגוס מתקרר, מסננים היטב ומספיגים על מגבת נייר. מתבלים את האספרגרס במלח ופלפל, ושומרים בצד. מערבבים את כל שאר החומרים יחד בקערה גדולה.
4. מחממים את נצרי האספרגוס על מחבת טפלון והופכים פעם אחת במהלך החימום. מסירים ומכניסים לקערת התחמיץ. מקפיצים את האספרגוס בתחמיץ, ומחלקים ל - 4 צלחות. מגישים מייד.