בורמלוס אפוי בתנור או בשמה העכשווי: פשטידת מצות דלת קלוריות.
סבתא שלי זכרונה לברכה, ויקטוריה היה שמה, נהגה להכין בכל פסח מצה מטוגנת או בשם הבולגרי: "בורמלוס". תערובת המצות והביצים הייתה סופגת שמן רב בזמן הטיגון אך יחד עם זאת הותירה תמיד טעם של עוד.
לאותן קציצות מצה מצאנו פתרון אלטרנטיבי ודלת קלוריות: לוותר על הטיגון ולהשתמש באפייה.
המרכיבים:
5 מצות, שבורות לחתיכות קטנות
3 ביצים
1/4 כוס חלב דל שומן
מלח, פלפל לבן (לפי הטעם)
כף שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. משרים בקערה את חתיכות המצה במים - עד להתרככות. מסננים וסוחטים עודפי נוזלים.
2. מוסיפים לקערה עם חתיכות המצה שלוש ביצים טרופות, 1/4 כוס חלב דל שומן מעט מלח ופלפל לבן לפי הטעם. את כל העיסה יש לבחוש היטב.
3. משמנים,
לשמן עם כף שמן קנולה תבנית אפייה ולאפות בחום בינוני.
לפזר מעט אבקת סוכר מעל ולשתות תה צמחים "על יד". להשאיר לאחרים מנה או שתיים.....למרות הפיתוי.