המרכיבים:
2 כפות מים או ציר ירקות (לאידוי הבצל)
בצל קטן קצוץ
מקל קינמון
4 תרמילי הל
2 שיני שום כתוש
פלפל אדום קצוץ
2 קישואים פרוסים
225 גרם קינואה (רצוי לשטוף במים לפני הבישול ולסנן)
600 מ"ל ציר ירקות או מים
250 גרם גרגרי חומוס מבושל (או 400 גרם חומוס משומר, מסונן ושטוף)
60 גרם שבבי שקדים קלויים
60 גרם גרעיני דלעת
חופן פטרוזיליה או כוסברה טרייה וקצוצה
אופן ההכנה:
1. לחמם בסיר גדול את 2 כפות המים (או ציר הירקות), להוסיף את הבצל הקצוץ ולאדות למשך כ-2 דקות, להוסיף את מקל הקינמון ותרמילי ההל.
2. להוסיף פנימה גם את השום, הפלפל והקישואים ולבשל למשך עוד 2 דקות (במידת הצורך ניתן להוסיף עוד כף מים). לאחר מכן להוסיף את הקינואה, 600 מ"ל ציר ירקות (או מים) ואת גרגירי החומוס - לערבב ולהביא לרתיחה (ניתן להוסיף מעט מלח לפי הטעם). להנמיך את האש ולבשל כ-20 דקות עד שהנוזלים ייספגו והקינואה תתבשל.
3. הצעת הגשה - להעביר את הפילאף לקערה ולפזר מעל את השקדים, גרעיני הדלעת והפטרוזיליה או הכוסברה.