המרכיבים (לארבע מנות):
2 כפות שמן זית
3 גבעולי כרישה, רק החלק הלבן, חתוך לחצי וקצוץ דק
6 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים
5 כוסות ציר מרק ירקות או מים
2 תפוח אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 ראש שום מקולף
6 גבעולי תימין טרי
1 עלה דפנה
1 כפית מלח
700 גרם עלי תרד חתוכים
1 כוס עלי בזיליקום
1 כף מיץ לימון
ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים כרישה וסלרי ומבשלים 5 – 7 דקות או עד שמתרכך תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים ציר מרק או מים , תפוחי אדמה, שיני שום, תימין ועלה דפנה. מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות או עד שהשום מתרכך. מוציאים את גבעולי התימין ועלה דפנה.
- מסירים מהאש ומוסיפים תרד ובזיליקום. מערבבים מדי פעם את העלים הירוקים, עד שהתרד מתרכך. ערימת העלים הענקית מתרככת מהר, לא להיבהל.
- טוחנים בעזרת בלנדר יד, טועמים ומשפרים תיבול. במידה ויש צורך לדלל- ניתן להוסיף מעט מרק.
אפשר להגיש חם או קר, טעים בשתי הצורות!
כרמית אלקיים היא שפית ובעלת "בריא – מטבח גורמה פרטי"