אני מכינה את הקינוח הזה כל הזמן ולא רק בארוחות אסיאתיות, כי הוא קליל ומרענן ומתאים גם לשומרי כשרות. את הטפיוקה (פנינים לבנות שמיוצרות משורש עמילני) גיליתי דווקא בקנדה, כששתיתי "באבל טי": תה קר בטעמים, שצפים בו כדורוני טפיוקה. היה נחמד, אבל טפיוקה עם פירות וקרם קוקוס - זה כבר שילוב הרבה יותר טעים.
6 כלי הגשה אישיים בנפח כוס (240 מ"ל)
החומרים ל-6 מנות:
1/2 כוס טפיוקה
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
4 כוסות (960 מ"ל) מים
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
להגשה:
קוביות אננס
קוביות מנגו
שבבי קוקוס מסוכר
ההכנה:
מביאים לרתיחה בסיר בינוני טפיוקה, סוכר ומים, תוך כדי בחישה. מנמיכים את האש ומבשלים ללא כיסוי כ-20 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהתערובת שקופה וסמיכה (אם יש גושים, מפוררים בעזרת הכף).
מוסיפים קרם קוקוס ומערבבים היטב.
יוצקים את הטפיוקה לכלים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות (ועד 3 ימים).
מפזרים אננס, מנגו ושבבי קוקוס ומגישים.
גיוון: מחליפים את האננס והמנגו בקוביות תותים.
מתוך הספר "הבית של שי-לי", מאת שי-לי ליפא, בהוצאת ידיעות ספרים