אני מכינה מאפינס כמעט מכל דבר - מפירות, מירקות ואפילו מזנבות גבינה שנשארו במקרר. הסיבה פשוטה: זה כל כך קל! כל מה שצריך זה שתי קערות וכף ערבוב. שום ציוד חשמלי ושום מיומנויות מיוחדות. כל אחד יכול להכין. כאן המאפינס מלוחים בסגנון בלקני.
תבנית מאפינס עם 12 שקעים
החומרים ל-12 מאפינס:
2 ביצים גדולות (L)
2 גביעי (360 גרם) יוגורט כבשים
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1 כפית שטוחה מלח
1 קופסה (200 גרם) קוביות גבינה בולגרית
3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לעיגולים דקים (גם החלק הלבן)
לשימון:
תרסיס שמן זית
ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות (חום בינוני). משמנים את השקעים בתבנית בתרסיס שמן.
טורפים ביצים בקערה. מוסיפים יוגורט ושמן זית ומערבבים בכף עץ. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים גבינה ובצל ירוק ומערבבים רק עד לפיזורם בתערובת.
יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית, עד שלושה רבעים מגובהם.
אופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.
גיוון: מחליפים את הבצל הירוק ב-3/4 כוס זיתים מגולענים וחצויים.
מתוך הספר "הבית של שי-לי", בהוצאת ידיעות ספרים