מרכיבים (ל-6 מנות):
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך למקטעים שווים (יש להשרות במים עם מיץ לימון)
2 יחידות ראש סלרי חתוך לחתיכות גדולות
1 ראש שומר חתוך לחתיכות גדולות
2 שיני שום
1 בצל גדול חתוך לפרוסות
4 כפות שמן זית
2 ליטר ציר עוף/ירקות/מים
2 ענפי טימין טרי
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק, להגשה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מזלפים שמן זית בסיר רחב על אש בינונית ומאדים את ירקות השורש (סלרי ושומר) כ-5 דקות.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומאדים כדקה נוספת.
מוסיפים את הנוזלים, ענפי הטימין, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ-35 דקות (עד לריכוך הירקות), מוציאים את ענפי הטימין וטוחנים את הירקות בעזרת מוט ריסוק. מתקנים תיבול אם יש צורך.
רגע לפני שמגישים - מוסיפים את הפטריות, מבשלים כ-4 דקות ומגישים עם מעט שמן זית ולחם קלוי בצד.
עוד מתכוני מרקים חמים ומפנקים:
באדיבות ישי אטיאס, שף מסעדת הגורמה "וינו סוקה" הכשרה בהרצליה פיתוח.