מרק אפונה במרקם קטיפתי עם טעמים נפלאים שמזכירים בית ומשפחה מתאים לכל יום בחורף. בחו"ל נהוג להוסיף פיסות בייקון, ולהפוך את המרק לארוחה מלאה. אנחנו בחרנו להוסיף פרוסות נקניקיות מרגז אותנטיות שמוסיפות טעם עמוק של בשר ומעט חריפות ולקבל ארוחה שלמה ומשביעה, שמתאימה בצהריים ובערב.
המרכיבים:
3 בצלים, חתוכים לקוביות
3 גזרים, חתוכים לעיגולים גדולים
שורש סלרי
150 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות
5 שיני שום שלמות
1 יח' גרון הודו או 1 כנף עוף (תפקידו לתת טעם בלבד, ניתן להשתמש לאחר מכן למתכון אחר)
1 שקית (500 גרם) אפונה יבשה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 חבילה (500 גרם) נקניקיות מרגז
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מטגנים את הבצלים כ- 3 דקות ומתחילים להוסיף את המצרכים לפי הסדר, למעט האפונה והנקניקיות.
- שוטפים היטב את האפונה היבשה, מוסיפים לסיר, מערבבים ומוסיפים מים רתוחים עד לגובה הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה למשך כ- 45 עד שאפונה מתרככת.
- במחבת מטגנים קלות את נקניקיות המרגז, מסירים מהמחבת, חותכים לעיגולים ומניחים בצד.
- מוציאים מסיר המרק את גרון ההודו ובעזרת בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק. מוסיפים את הנקניקיות ומבשלים כ- 10 דקות.
עוד מתכוני מרקים חמים ומפנקים:
* באדיבות "טירת צבי".