המרכיבים:
2 אבוקדו בשלים, חצויים, מגורענים ומקולפים
1 כף מיץ לימון
צ'ילי ירוק קצוץ קטן קטן (לפי הטעם)
1 עגבנייה בינונית (קשה) חתוכה לקוביות קטנות
כפית רוטב סויה
1 שן שום גדולה כתושה
מעט מאוד פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
מועכים בתוך קערה גדולה את האבוקדו ומערבבים עם מיץ הלימון. מכניסים את הצ'ילי, קוביות העגבנייה, רוטב סויה שום ופפריקה חריפה. מערבבים טוב יחד. מניחים במקרר לשעתיים בכדי שהטעמים יתמזגו.
מומלץ לאכול עם טורטייה מקמח מלא, וחתיכות פרגית בטריאקי עם רצועות פלפל ירוק קלויים מעט.