סלט הוא כמעט שם נרדף לדיאטה ולארוחה שחייבים לאכול אך לא תמיד נהנים ממנה. מסתבר שלפעמים רק תוספת קטנה לסלט יכולה להפוך אותו למנה מפנקת, משביעה, ועדיין להשאיר את הסלט בריא ואם רוצים אפילו דל קלוריות.
המרכיבים:
100 גרם (3-2 כוסות) עלי חסה, קרועים לפיסות
1 גזר קטן מגורר גס (30 גרם)
¼ כוס רצועות כרוב אדום (25 גרם)
¼ כוס אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט, מופשרת (50 גרם)
1 כף עלי ריחן קצוצים
60 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס 5%, חתוכה לפרוסות
100 גרם עגבניות חתוכות (עגבנייה בינונית־קטנה או 10 עגבניות שרי קטנות)
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית שמן זית
פלפל שחור לפי הטעם
ביצה קשה קלופה וחתוכה לרבעים או לפרוסות
אופן ההכנה:
• מערבבים בקערה את עלי החסה עם הגזר, הכרוב, האפונה והריחן ושמים בקערה.
• מוסיפים לקערה את הגבינה הבולגרית ואת העגבניות.
• בקערית נפרדת, טורפים יחד מיץ לימון ושמן ומתבלים במעט פלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בתנועות הקפצה.
• מסדרים את רבעי הביצה על הסלט ומתבלים במעט פלפל.
* ניתן להחליף את הבולגרית המעודנת 5% בבולגרית מעודנת 3%
טיפים לדרך:
• להפשרה מהירה של גרגרי האפונה, שמים את הכמות הרצויה בקערית, מכסים במים רותחים, משהים דקה ומסננים.
• את סלט החסה והירקות אפשר להכין מראש בקערה גדולה. את העגבניות ואת הביצה חותכים ממש לפני ההגשה. מוסיפים את העגבניות לסלט יחד עם הגבינה, מתבלים ברוטב ומוסיפים את הביצה.
טיפ של דיאטנית:
כשמכינים את האוכל לבד, במקום לקנות אוכל בחוץ, הנטייה היא לאכול פחות.
סטיילינג וצילום: יהודה סלומון; באדיבות גבינות "פיראוס" של תנובה