המרכיבים:
1 פלפל גדול (200 גרם)
3 כפות גרגרי חומוס מבושלים מוקפאים, מופשרים (30 גרם)
½ קופסה טונה משומרת במים מסוננת ומפוררת (65 גרם)
60 גרם גבינת חמד 5% חתוכה לקוביות קטנות
1 מלפפון קטן כבוש בחומץ חתוך לקוביות קטנות (20 גרם)
1 כף מיוקל שמן זית
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית שמיר קצוץ
קורט פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
• רוחצים את הפלפל, חוצים אותו לאורכו ומרוקנים אותו מגרעינים ומקרומים פנימיים.
• מערבבים יחד את כל שאר המצרכים ומתבלים בפלפל שחור לפי הטעם.
• ממלאים את חצאי הפלפל בסלט הטונה.
• מגישים עם סלט חסה ועגבניות בזוק במיץ לימון.
ü ניתן להחליף את גבינת חמד 5% בגבינת חמד 16%
רוצה לשדרג?
- תוספת חסה (100 גרם) ועגבניות (150 גרם): כ- 50 קלוריות.
- 60 גרם גבינת חמד 16% במקום 5%: תוספת של כ- 50 קלוריות
טיפים לדרך...
• להפשרה מהירה של גרגרי החומוס, שמים את הכמות הרצויה בקערית, מכסים במים רותחים, משהים 4-3 דקות ומסננים.
• את סלט הטונה אפשר להכין מראש. את העגבניות לסלט החסה והעגבניות חותכים ממש לפני ההגשה, מערבבים עם החסה ובוזקים מעט מיץ לימון.
• אפשר גם לחתוך את הפלפל לקוביות קטנות ולערבב לתוך סלט הטונה.
טיפ של דיאטנית!
תמיד חשוב לאכול אוכל טעים. אם נגזור על עצמנו לאכול דברים שאנחנו לא אוהבים, גם לא נרגיש מסופקים וגם, בסופו של דבר, נישבר ונאכל את מה שאנחנו כן אוהבים.
צילום וסטיילינג: יהודה סלומון, באדיבות גבינות "פיראוס", תנובה.